Huawei е най-добре позната с линията си смартфони, но технологичният

...
Huawei е най-добре позната с линията си смартфони, но технологичният
Коментари Харесай

Huawei MateBook 14s: С екран от бъдещето

Huawei е най-добре позната с линията си смарт телефони, само че софтуерният колос предлага голям брой други устройства - в това число необятна гама от портативни компютри. Най-новото предложение е MateBook 14s, което към този момент е в България (и в ръцете ни).

Моделът в резюме може да бъде разказан като лек, моден и мощен ултрабук с батерия, която устоя на работното движение в епоха, в която към този момент работим отвред. " Черешката на тортата " е тъчскрийн екранът: панел с 2.5K резолюция и 90Hz освежаване.

Използваните материали и дизайнът на Huawei MateBook 14s приказват за премиум устройство. Шасито на преносимия компютър е от алуминий, а извънредно тънките рамки към екрана. едвам 4,4 мм, способстват за чувството. Моделът е с изчистен дизайн, наподобяващ останалите оферти на компанията.

MateBook 14s е извънредно елементарно портативен: той тежи по-малко от 1,5 кг., а 14,2-инчовият екран е събран в компактните 313.82х229.76х16.7 мм.

Моделът разполага с два USB-C врата, които се употребяват за трансфер на данни и за зареждане; още един USB-A порт; типичен 3,5-мм аудиожак и пълноразмерен HDMI порт. В комплекта той идва с адаптер и кабел за 90W бързо зареждане, което обезпечава до три часа приложимост след едвам 15 минути зареждане, съгласно измерените от Huawei данни. Самата батерия е 60W и все още на написване на ревюто демонстрира 6:30 часа оставащ живот при равнище на заряд от 89 %. Разбира се, животът ѝ зависи директно от отворените стратегии и яркостта на екрана.

MateBook 14s разполага и с вграден в бутона за включване и изключване датчик за пръстови отпечатъци, както и с камера с резолюция 720p, подобаваща за видеоразговори. Тя служи и за функционалността за отключване с лице.

4,2 милиона пиксела, които може да докоснете

MateBook 14s се отличава със своя екран. Както към този момент споменахме, размерът на екрана е 14,2 " - общоприетоо предложение. Но резолюцията от 2.5K - или 2520x1680 пиксела (с плътност 213 PPI и съответствие на страните 3:2) - към момента се среща рядко. Високият брой пиксели прави потреблението на преносимия компютър същинско наслаждение, след което няма да желаете да се върнете на остарелия ви модел с едвам 1368х768 пиксела, какъвто бе стандартът допреди няколко години. Кристално ясна разлика може да бъде направена и с 1080p предложенията, които преобладават пазара през днешния ден.
 Снимка 556602
Източник:

Другият огромен плюс е бързото освежаване на честотата на екрана, което стана наложителна част от света на умните телефони, само че занапред набира скорост при компютрите и мониторите, които не са предопределени за геймъри. По-високата периодичност се вижда при преместването на " прозорците " и скролването в интернет - само че имайте поради, че употребява повече батерия. Между двата режима на освежаване на екрана се минава бързо с комбинацията Fn+R.

MateBook 14s е екипиран и с тъчскрийн - тъкмо като този в смарт телефоните и таблети, с което даже някои офис задания стават по-интуитивни, лесни и бързи.

От телефона на преносимия компютър и назад

Вторият огромен плюс на Huawei MateBook 14s се крие в софтуера - и по-точно във опциите за съгласуваност сред обособените устройства на компанията, за което към този момент сме ви разказвали.

Когато докоснете Huawei смарт телефона си до тъчпада на преносимия компютър, ще получите уведомление, че двете устройства желаят да се свържат между тях. Връзката сред двете ви разрешава да контролирате всичко на телефона си непосредствено от преносимия компютър - да четете и да отговаряте на известия, да трансферирате фотоси и видео и даже да продължите работата по документ, който сте почнали на преносимия компютър, на телефона.
 Снимка 556616
Източник:

Привържениците на компанията знаят доста добре какво значи 1+8+N: по този начин компанията разказа в резюме тактиката си за безпроблемна интеграция на обособените си артикули. В центъра ѝ стои смарт телефонът, а към него гравитират всички останали устройства, които използваме всекидневно.

Възможността за свързване на устройствата без кабел е в продължение на точно тази тактика. Нещо повече, тя важи освен за телефоните на компанията, само че и за таблетите, които елементарно могат да се трансфорат във втори екран, който да изобразява същото като преносимия компютър, или да служи като обособен екран за спомагателна информация.
 Снимка 556600
Източник:

Третият вероятен режим пък разрешава на таблета и преносимия компютър да се употребяват една и съща мишка и клавиатура, с което преместването на файлове и текстове е още по-лесно.

Какво още би трябвало да знаете за него?

В България MateBook 14s се предлага във версията с последното, 11-то потомство i5 процесори на Intel, които обезпечават висока продуктивност и енергийна успеваемост. В композиция с 16GB RAM памет мъчно ще го затрудните с ежедневните си задания. Вътрешната памет на модела е 512GB.

Не можем да не споменем и прелестните представители - четири на брой, които вадят изненадващо мощен и кристално чист тон. Четири са и микрофоните, като Huawei прибавя и изкуствен интелект, който " почиства " гласа ви при видеоразговори и подтиска околния звук.

Клавиатурата също заслужава да бъде упомената — клавишите се движат едвам 1,5 мм при натискане и потреблението ѝ за по-дълги текстове е комфортно.

Препоръчителната му цена е 2 599 лева
 Снимка 556619
Източник:
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР