HTC пусна на пазара собствен телефон, поддържат децентрализирани приложения и

...
HTC пусна на пазара собствен телефон, поддържат децентрализирани приложения и
Коментари Харесай

HTC пусна и блокчейн телефон в опит да съживи смартфон бизнеса си

HTC пусна на пазара личен телефон, поддържат децентрализирани приложения и разширяващ блокчейн екосистемата. Моделът HTC Exodus включва и офлайн портфейл за запазване на криптовалути, в това число Bitcoin, Ethereum и други. С този опит тайванският производител ще се опита да съживи бизнеса си със смарт телефони, като се отличи от конкуренцията с новата функционалност. Според данните на IDC, през първото тримесечие на 2017 година HTC e продала над 2 млн. смарт телефона, до момента в който за първото тримесечие на тази година броя е под 630 хиляди.

„ Да притежаваш Exodus е привилегия, тъй като това е най-личното устройство, което съхранява всичките ви данни. Моделът предлага многочислени благоприятни условия за децентрализиране на интернета “, съобщи основният крипто шеф на HTC Фил Чен.

Преди месец започващата компания SIRIN Labs откри собствен развоен център в София. Компанията е създала предпазената операционна система SIRIN OS въз основата на Android и си сътрудничи тясно с Гугъл и с тайванския производител Foxconn. Първият смарт телефон FINNEY, който също поддържа офлайн портфейл за криптовалути, както и редица разпределени приложения, ще бъде подготвен до края на тази година, като стремежът на разработчиците е да реализират последна цена под $1000. HTC не разгласи цена за новия си модел HTC EXODUS, само че Чен съобщи, че цената му ще е близка до тази на FINNEY. Моделът на HTC обаче наподобява ще бъде наличен по-рано за потребителите, като компанията възнамерява да го пусне през третото тримесечие на тази година в целия свят като се изключи Китай, където регулациите за виртуалните валути са доста по-строги и ограничаващи.

 Компонентите на HTC Exodus. Схема: htcexodus.com

HTC си партнира с първата и най-популярна игра на NFT в блокчейна - Cryptokitties, която ще бъде публикувана в определени устройства на HTC, започвайки от модела U12 +. „ Партньорството с Cryptokitties е началото на колекционерски пазар и магазин за криптоигри. Разбираме, че има опция да се получи цифров дефицит, както и липса на уникалност. С Exodus HTC се стреми да това да стане всеобщ пазар за блокчейн активи “, добавя Фил Чен. Компанията прикани разработчиците да популяризират своя блокчейн игра, колекционерски знаци и NFT концепции посредством новото устройство на HTC.

Компанията разгласи още две партньорства в областта на блокчейн - с Animoca, дистрибутор на Cryptokitties, и с Bitmark - криптобазиран план за цифрова благосъстоятелност.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР