Хрупкави и вкусни, пържените картофи са основна гарнитура за бургери

...
Хрупкави и вкусни, пържените картофи са основна гарнитура за бургери
Коментари Харесай

Може ли кучето да яде пържени картофи?

Хрупкави и вкусни, пържените картофи са съществена гарнитура за бургери или даже приемлива закуска сама по себе си. Но може ли вашият окосмен най-хубав другар да показа това изкусително лакомство с вас? Отговорът е малко по-сложен от просто да или не.

Опасни ли са пържените картофи за кучето

Самите пържени картофи не са токсични или рискови, само че наличието на сол и мазнини сигурно може да докара до проблеми. Кучетата не могат да одобряват прекалено много сол, защото това може да докара до високо кръвно налягане и задържане на вода, както при хората. В допълнение към тези неприятни положения, прекалено много сол може също да докара до отравяне със сол, което може да бъде съдбовно, в случай че не се лекува.

Съдържанието на мазнини в пържените картофи също може да аргументи инфектиране на панкреаса на кучето. Разбира се, както при всички неща, които могат да бъдат токсични, заплахата се крие в дозата.

Най-добре е да избягвате да храните кучето си с нещо пържено заради добавената лой. Сладките картофи сами по себе си са чудесни за кучета със наличието на фибри и противовъзпалителни качества. Въпреки че е известно, че те предизвикват храносмилателни разстройства на някои кучета, тъй че е най-добре да опитате единствено малко количество сладки картофи, с цел да започнете оттова. Те са богати на витамини A, B и C, което е отлично за както хора, по този начин и кучета.

Докато ги готвите без олио и без сол, те могат да бъдат занимателен метод за вас и вашето куче да се насладите на храната дружно. Ако се интересувате от прибавянето на сладки картофи към диетата на вашето куче, може да му приготвите рецепта сладки картофи и лен.

За страдание тази канадска класика Путин, която се подготвя със сочни пържени картофки, би трябвало да остане над масата. Сол, чесън и лук са все съставки, които могат да причинят щета на вашето куче, до момента в който изварата от сирене може да разстрои стомаха му с нетърпимост към лактоза.

В допълнение, даването на нещо вкусно като пържени картофи може да накара вашето куче да загуби интерес към естествената си храна или да стане придирчиво към храната. Храните за кучета, без значение дали храните четириногия си другар с комерсиална, сурова или домашно приготвена храна, са особено дефинирани за питателните потребности на вашето куче.

Привикването им към нещата, които хората ядат, може да има някои негативни въздействия върху държанието и здравето. Така че евентуално е най-добре да устоите на тези сладки кучешки очи, с цел да не навредите на тяхната сигурност.

Ако вашето куче обича и налита на пържени картофи

 Пържени картофи за куче

За страдание, пържените картофи не обичат вашето куче. Отравянето със сол е действителна заплаха, когато става въпрос за солените закуски, които обичаме. Средна порция пържени картофи от бързо хранене може да съдържа до 390 mg натрий, много над 200 mg сол, позволени за приблизително възрастно куче с тегло 33 паунда.

Това даже не покрива границата на мазнините от 14 g за куче със същия размер. Средното пържене може да варира от 14 до 40 грама лой, според от типа и ресторанта.

Разбира се, тези цифри допускат, че вашето куче изяжда цялата порция пържени картофи. Докато 1 или 2 пържени картофи евентуално няма да навредят на здравето на вашето куче, въпреки всичко е риск постоянното шерване на тези солени лакомства. Друга опция е да поръчате пържени картофи без сол, което множеството заведения на драго сърце вършат. Съдържанието на мазнини към момента е проблематично, само че най-малко е по-добро за вашето куче, което обича пърженото.

Една последна опция е да дадете на вашето куче пържени картофи, направени за кучета. Някои благоприятни условия за избор включват пържени картофи от сладки картофи, както и сламки. Тези лакомства са завършени като дребните пържени солени пръчици, които познаваме и обичаме, само че са основани, с цел да може вашето куче да се любува безвредно. Можете даже да им вземете занимателна играчка за пържене, която да задоволи желанието им за пържени картофи.

За какво да внимавате, в случай че кучето ви яде пържена храна

Поглеждате и вашето куче е изяло пържените картофки от обяда ви, който сте купили сами. Това са признаците, за които би трябвало да внимавате.

- повръщане;

- диария;

- Загуба на апетит;

- Липса на равновесие при вървене.

Тези признаци може да са ранни признаци на отравяне със сол или увреждане на бъбреците. Ако забележите тези признаци, целесъобразно е да заведете кучето си на ветеринар допустимо най-скоро. Също по този начин е добра концепция да се уверите, че кучето ви има достъп до източник на прясна вода незабавно откакто сте разкрили, че е преяло с нездравословната храна. Това може да помогне за попречване на някои от вредите, упоменати нагоре.

Вижте още:

- Може ли кучето да яде пица;

- Може ли кучето да яде люто.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР