Хроничното недоспиване заради ранното начало на учебните занятия влияе върху

...
Хроничното недоспиване заради ранното начало на учебните занятия влияе върху
Коментари Харесай

Специалисти установиха как да се повиши успеваемостта на учениците

Хроничното недоспиване поради ранното начало на образователните занятия въздейства върху душeвността на подрастващите , оповестява сп. " Сайънс адвансис ".

Учени от Вашингтонския университет откриха, че преместването на образователните занятия за по-късен начален час покачва успеваемостта на учащите се и въздейства върху качеството на съня им.

Било установено, че учениците си лягат по-късно не поради продължителното прилагане на смарт телефони и разнообразни джаджи , а поради половото си съзряване, което е съпроводено със промяна на биологичния часовник.

Изследването обхванало две групи младежи в учебни заведения в Съединени американски щати, като образователните занятия на 94-ма възпитаници започвали в 7.50 ч., до момента в който тези на 84 техни връстници - в 8.45 ч. Учениците в двете групи лягали да спят почти едновременно . Онези, чиито занятия започвали по-късно, спели с 34 минути по-дълго в денонощието, чувствали се по-бодри и успеваемостта им в учебно заведение била с 5% по-висока. Закъсненията им и пропуските в образованието им намалели.

Специалистите считат, че в случай че образователните занятия са с още по-късен начален час, това ще донесе повече изгоди на учениците.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР