Хроничните заболявания на българите са причината за високата смъртност от

...
Хроничните заболявания на българите са причината за високата смъртност от
Коментари Харесай

Министър Ангелов: Хроничните заболявания на българите са причината за високата смъртност от COVID-19

Хроничните болести на българите са повода за високата смъртност от ковид. Там би трябвало да поставим повече старания. Това съобщи министърът на опазването на здравето проф. Костадин Ангелов в предаването „ Годината “ по Дарик радио, представен от Агенция „ Фокус “.

По думите му нацията ни има неприятна здравна характерност.

„ Да, нашата нация има проблеми. Това е подлото на този вирус. Когато този вирус се залепи нагледно казано за един човек, който има хронично заболяване, то усложнява протичането на хроничното заболяване и води до повода за неподходящият излаз на това заболяване. Именно за това споделих на един от брифингите и ще го повторя и пред вас - не желая българските жители да бъдат из лекувани, желая да бъдат здрави. Именно в тази посока ще поставим старания да предложим този проект за здравето на нацията, която да наситим със здравни събития от раждането на индивида до неговата гибелта “, сподели още Костадин Ангелов.

По думите на министъра опазването на здравето в България не е неприятно, като съпоставено с това на Европейски Съюз то е извънредно налично.

„ Много елементарно можем да затворим безусловно всичко, само че хората към този момент душевен не устоят - нашата цел е да затворим оптимално доста рискове “„ разяснява още проф. Ангелов.

По думите му в основата на решенията за здравните ограничения не стоят политически визии.

„ В медицината и в подобен вид международна рецесия не можем да изведем тези математически правила, които вие очаквате. Това е непредвидимо. В нито един миг не можем да предвиждаме държанието на вируса, с цел да можем да изведем правила. Всеки един политик не желае страната да е затворена. Всеки един политик желае българските жители да са здрави, свободни “, сподели още Ангелов.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР