Хризантемите са поразителни в различните си цветове и видове, но

...
Хризантемите са поразителни в различните си цветове и видове, но
Коментари Харесай

Да си отгледаме хризантема

Хризантемите са поразителни в другите си цветове и типове, само че градинарите харесват повече дребните корейски сортове, защото те се комбинират добре с други растения в цветната леха, а също по този начин понасят добре ниските температури. Помислете за някои от характерностите на развъждането и грижите за хризантемите.

Как да изберем място за засаждане на хризантема?

Мястото за развъждане на хризантеми би трябвало да бъде на издигнато място, предпазено от вятъра, само че по този начин, че мястото по никакъв метод да не засенчва цветята, защото слънчевата светлина дава мощ на растежа.Почвата би трябвало да е богата на хранителни субстанции, добре дренирана и  глинеста. Хризантемата не обича кисела почва.

Как да подготвим почвата и да засадим хризантеми?

През есента нанесете фосфорно-калиеви торове. Глинената почва няма да бъде непотребна за възстановяване на внасянето на оборски хумус, торф и компост. Прието е мнението, че най-хубавото време за засаждане на хризантеми е май или септември, а в някой случай и октомври.. Засаждането може да се прави в дупки или окопи, защото е комфортно за всяко разстояние да се съблюдава разстояние 30-50 см едно от друго, според от " разкоша " на сорта.

Формиране на храстови хризантеми

При оформянето на шубрак с подкастряне ще получите подреден хризантемен шубрак. Първото подкастряне се прави, когато дължината на стъблото е 12-15 см, т.е. смята се, че резниците са се вкоренили добре и са подготвени за образуване. Подрежете горната част на издънките на хризантемите с 2 см.

За да се образуват дребноцветни хризантеми, идващия път подрежете по този начин, че да има 7-8 листа на леторастите. Обикновено се вършат 3-4 подрязвания на сезон. За растения с огромни цветя би трябвало да помислите какъв брой издънки ще отглеждате. 

За да предотвратите по-малките съцветия, засадете растенията след 3-4 години.

Грижа за хризантема

Постоянно поливане, само че не и влага - това е главното предписание, когато се грижите за хризантема. По-добре е да поливате с мека вода. Подхранване под корена също е значимо, с цел да не предизвикате изгаряне на листата (първо с азотни торове - за буйна зеленина, а през интервала на пъпкуване с фосфорно-калиеви торове - за избухлив разцвет, можете да добавите костно брашно). За торене следното решение е положително: поставете 2 кофи лопен и 1 кофа с пилешки изпражнения в бъчва и напълнете всичко с вода. След 3 дни торът е подготвен. За разреждане на концентрацията: за 10 литра вода, 1 литър разтвор. Нанесете 1 литър върху влажна почва под всяко растение.

Ако долните листа на хризантемата са станали черни, тогава растенията са изумени от нематода - просто изкопайте и изхвърлете растението. Не засаждайте хризантеми върху засегнатата област в продължение на няколко години.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР