Христо Христов е новият главен изпълнителен директор на Дарик радио,

...
Христо Христов е новият главен изпълнителен директор на Дарик радио,
Коментари Харесай

Христо Христов е новият главен изпълнителен директор на Дарик радио

Христо Христов е новият основен изпълнителен шеф на " Дарик радио ", оповестиха от медията.

Решението е взето тази седмица от Общото заседание на акционерите на компанията и ще влезе в действие след регистриране в Търговския указател. До избирането на Христов се стигна, откакто създателят и изпълнителен шеф на " Дарик радио " - Радосвет Радев, умря ненадейно на 6 август тази година.

" Това е тежка загуба за мен, моето семейство и целия екип на " Дарик " . Поемам отговорността да продължа задачата на " Дарик " за качествена, свободна и самостоятелна публицистика в името на Радосвет. Ще запазим присъщата и одобрена журналистика в ефира на " Дарик ", спортните мнения, новините, интервютата, анализите - ще растем, оставайки правилни на себе си. За генерации " Дарик " и лицата на " Дарик " са знак на свободата и сериозното мислене, ето за какво ще продължим да даваме ефир както на към този момент одобрени, по този начин и на нови надарени хора в разнообразни сфери.

Ще увеличим плановете, свързани с развиването на предприемачеството в България, както и ще дадем повече публичност на тематиката в ефира ни. Имаме упоритостта да разтеглим наличието на " Дарик " освен в радио ефира, само че и все по-силно ще навлезем в онлайн пространството и обществените мрежи. Скоро ще обявим стратегическо партньорство в тази тенденция, както и актуализирана програмна скица, в която слушателите ще станат и фенове, и дейни участници ", споделя Христов.

Христо Христов е бизнесмен и вложител , почнал кариерата си като публицист точно в " Дарик радио ". По-късно работи в BBC London, а през 2005 година основава едни от първите новинарски уеб сайтове у нас - DarikNews.bg и Gong.bg, се показва в прессъобщението.

В интервала 2013-2019 година е основен изпълнителен шеф и акционер в " Нетинфо " , част от " Нова Броудкастинг Груп ", дружно с Радосвет Радев, с който ги свързват редица общи бизнес инициативи в региона на цифровата стопанска система. Инвеститор е в редица сполучливи онлайн планове като Grabo.bg, eBag.bg, Broshura.bg.

Христо Христов е в Борда на шефовете на най-голямата организация за бизнесмени - Endeavor, капиталов сътрудник във фонда Eleven, член на Борда на съветниците на Българската стартъп организация BESCO, част е от Консултативния съвет на фондация Cedar, член е на Почетния концерн на Фондация " Международна премия на херцога на Единбург - България ", наставник във Founders Institute, както и в бордовете на капиталовите фондове HR Capital, " Доверие - единен холдинг ", " Кънвиниънс " (собственик на eBag), " Ейт Инвестмънтс " (собственик на Superdoc и Healee), Biodit и други.

" Дарик радио ", единственото частно радио в България с народен лиценз , стартира лъчение на 21 януари 1993 година в София, се припомня в прессъобщението. От ефира му са познати знакови имена за българската публицистика и медиите като Ники Кънчев, Михаил Дюзев, Драгомир Симеонов, Йовка Йовчева, Константин Вълков, Томислав Русев и Ники Александров. " Дарик " е най-слушаното радио в София и трето по слушаемост в страната, съгласно изследване на ГАРБ от юли 2021-ва година.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР