Христина Лютова ще остане завинаги на върховете на Родопите, урната

...
Христина Лютова ще остане завинаги на върховете на Родопите, урната
Коментари Харесай

Христина Лютова остава завинаги на върховете на Родопите

Христина Лютова ще остане вечно на върховете на Родопите, урната с праха на певицата бе разпилян през днешния ден в региона на Кайнадина. Смолян изпрати с финален реверанс огромния глас на Родопите.

Приятели, общественици, музиканти, хиляди поданици на Смолян минаха на поклонение пред урната на родопската певица, която умря на 80-годишна възраст на 12 май в Лондон.

Тракийско светилище бе намерено в жилищен квартал в Бургас

Поклонението бе на фона на осъществявания на Христина Лютова на видеостена във фоайето на Родопския трагичен спектакъл, заяви Българска телеграфна агенция.

Родопа осиротя, разделяме се с един прелестен човек, огромен създател, почтена майка и сътрудник за образец, съобщи гайдарят Петър Янев. "От моето детство съм я запомнила с нейната достолепна външност и достолепие, за мен бе чест и привилегия да пригласям на Христина Лютова ", спомни си известната изпълнителка на каба гайда Красимира Чуртова.

Родопите губят доайен на родопската ария, тя беше един корен, добави Валя Балканска. Приятели и фамилията на Христина Лютова, след поклонението, разпръснаха праха й над Кайнадина, спазвайки нейното последно предпочитание.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР