Хранителни специалисти, биолози и онколози са съставили списък на диетите,

...
Хранителни специалисти, биолози и онколози са съставили списък на диетите,
Коментари Харесай

Диетата на Аткинсън убива, предупредиха диетолози и онколози

Хранителни експерти, биолози и онколози са съставили лист на диетите, които нямат удобен резултат върху човешкото здраве.
Учените от Университета на Източна Финландия проучиха дълготрайния резултат на редица известни диети и заключиха, че режим на хранене с високо наличие на протеини може безусловно да убие човек.
Учените разкрили, че богатите на протеини диети, като диетата на Аткинс, удвояват риска от развиване на сърдечно-съдови болести при хора на междинна възраст.
Протеини от скотски генезис, съгласно учените, предизвикат развиването на сърдечна непълнота, вършат кръвта по-гъста и въздействат на здравето на кръвоносните съдове, което при композиция от разнообразни фактори може да докара до сърдечен припадък, инсулт и кръвни съсиреци.
Световната здравна организация предизвестява, че с цел да се резервира здравето, би трябвало да се "премине " към уравновесена диета с ниско наличие на захар, да се ядат повече риба, фасул и зеленчуци, а за пиянство да се използва елементарна чиста вода./Zdrave.to
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР