Хранителната добавка, наречена , набира скорост в социалните медии заради

...
Хранителната добавка, наречена , набира скорост в социалните медии заради
Коментари Харесай

„Ozempic от природата“ – Могат ли добавките с берберин наистина да ви помогнат да отслабнете?

Хранителната добавка, наречена , набира скорост в обществените медии поради резултата си върху загубата на тегло, като някои даже я назовават ​​„ Ozempic от природата “.

Ozempic , лекарство, предопределено за лекуване на диабет вид 2 , неотдавна се трансформира в известно средство за намаляване. Той обаче има дълъг лист от странични резултати и голямото търсене на лекарството е предизвикало проблеми с предлагането, което води до дефицит за хора с диабет.

Сега интернет потребителите настояват, че берберинът може да имитира резултатите на известни медикаменти за намаляване като Ozempic и Wegovy . И по този начин, берберинът добра опция ли е?

Тук преглеждаме какво би трябвало да знаете за берберин, изключително когато го употребявате като помощно средство за намаляване.

Какво е берберин?

Берберинът е естествено срещащо се съединяване, намиращо се в растения като Берберис (Кисел трън), Хидрастис и Орегонско грозде. Той е обвързван с доста изгоди за здравето, в това число загуба на тегло, като нормално се предлага под формата на добавка.

Въпреки че няма обстоен профил на хранителни субстанции като витамини или минерали, берберина е проучен за неговите евентуални изгоди при ръководството на равнищата на кръвната захар , възстановяване на инсулиновата сензитивност, понижаване на затлъстяването, поддържане на сърдечно-съдовото здраве и понижаване на възпалението.

„ Той демонстрира разнообразни биологични интензивности и е потвърдено, че има фармакологични резултати като разширение на кръвоносните съдове, събаряне на кръвното налягане, контролиране на имунитета, предизвикателство на ерекция, инхибиране на възпалението и лекуване на рак.

Докато берберинът се предлага без рецепта, някои практикуващи лекари го предписват за загуба на тегло , изключително за тези с инсулинова устойчивост, какъвто е казусът с предиабет и диабет вид 2.

Как берберинът се разграничава от Ozempic?

Берберинът може да е именуван от хората „ Ozempic от природата “ заради резултата си върху загубата на тегло, само че двете са доста разнообразни.

„ Въпреки че както берберинът, така  и агонистите на GLP-1 като Ozempic и Wegovy имат прочут резултат върху тежестта, те работят посредством разнообразни механизми. GLP-1 агонистите имитират действието на хормон, наименуван глюкагоноподобен пептид-1 (GLP-1), който оказва помощ за понижаване на приема на храна и апетита посредством увеличение на секрецията на инсулин, угнетяване на секрецията на глюкагон и закъснение на изпразването на стомаха.

От друга страна, счита се, че резултатите на берберина при загуба на тегло се медиират посредством разнообразни пътища, като и усъвършенствания в инсулиновата сензитивност.

Берберинът задейства път в тялото, наименуван AMPK. Този път включва гени като , който е прочут като основен регулатор на митохондриалната биогенеза и други гени, които контролират метаболизма.

На собствен ред, активирането на AMPK покачва клетъчното асимилиране на глюкоза и инсулиновата сензитивност.

Също по този начин берберина  намалява освобождението на глюкагон, като и двете имат изгоди за ръководство на тежестта.

Колко ефикасен е берберина за намаляване?

Ефектите на загуба на тегло на Ozempic са добре документирани.

В , пациенти, които са получили доза от 2,4 мг Semaglutide – дейната съставна част в Ozempic – са изгубили приблизително 6% от тежестта си след 12 седмици и 12% от тежестта си след 28 седмици.

Дали берберинът е толкоз ефикасен?

Проучванията демонстрират, че берберина може да усъвършенства контрола на кръвната захар, инсулиновата сензитивност, кръвното налягане, кръвната глюкоза на гладно и да понижи триглицеридите и по този начин наречения „ неприятен “ холестерол , изключително при тези с диабет вид 2. Всичко това е доста потребно, когато се пробвате да достигнете оптималното си здравословно тегло.

Едно , извършено през 2012 година, откри, че приемането на 500 мг берберин три пъти дневно предизвиква приблизително към 2 кг загуба на тегло и оказва помощ на участниците да изгубят 3,6% от телесните си мазнини.

Междувременно  от 12 изследвания през 2020 година откри, че добавките с берберин водят до доста понижаване на телесното тегло, показателя на телесна маса и коремните мазнини.

И по този начин, берберин или Ozempic, кой е по-добър за намаляване?

Като цяло те не са сравними артикули – единият е билкова добавка, която има доста приложения, само че също по този начин и много мощни резултати, а другият е лицензирано лекарство за диабетици и хора, борещи се с затлъстяване под наблюдението на доктор.

Освен това неналичието на задоволително изследвания върху резултатите на берберина върху загубата на тегло, ср преглеждат като проблематична област.

Аргументите против приемането на берберин вместо Ozempic и Wegovy включват лимитираното количество висококачествени изследвания върху хора, подкрепящи неговите резултати при загуба на тегло. Въпреки че някои изследвания допускат евентуални изгоди, доста от съществуващите изследвания са извършени върху животни или върху дребна група хора.

Безопасен ли е берберина?

Берберинът има някои противопоказания и странични резултати.

Например, в никакъв случай не би трябвало да го приемате, до момента в който сте бременна или кърмите, нито с медикаменти, отпускани с рецепта, в това число орални контрацептиви, имуносупресори, бета-блокери или антидепресанти.

Това е по този начин, тъй като берберинът може да промени равнището на лекарството в тялото ви, което може да бъде рисково.

Берберинът не би трябвало да се приема повече от 8 поредни седмици, в случай че не е постановен от доктор.

Берберинът също по този начин има много микробиом, което значи, че одобряван по неверен метод може да отстрани всички положителни бактерии в микробиома, причинявайки други здравословни проблеми, свързани с червата.

Има и доста други странични резултати, за които би трябвало да знаете, в това число:

  • диария
  • запек
  • метеоризъм
  • гадене
  • повръщане

Освен това са нужни повече изследвания за това по какъв начин берберинът визира черния дроб и бъбреците при хората.

Берберинът не е супер средство за намаляване

Като цяло, би трябвало да имате поради, че приема на добавка за намаляване не визира главните привички в метода на живот, които са съдействали за наддаването на тегло.

Добавката сама по себе си няма да ви помогне да разберете настоящите си привички за хранене и интензивност, няма да ви насърчи да извършите позитивни промени или да дадете приоритет на цялостното си здраве.

С други думи, ръководството на тежестта е малко по-сложно от елементарното изпиване на хапче за намаляване.

Постигането на здравословно тегло е малко като пъзел. Всички ние имаме своя лична огромна картина и „ персонални детайли “, към които би трябвало да се обърнем внимание и да ги съвместим, с цел да реализираме личното си оптимално здравословно тегло.

Прочети още:

  • Куркума за намаляване – Може ли да изгори мазнините
  • Черен кимион: Отслабване, изгоди и странични резултати
  • Помага ли минерала селен за намаляване?
  • Отслабване с ябълков оцет, допустимо ли е?
  • Най-добрият протеин за намаляване
Източник: spiritell.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР