Хранителната алергия представлява повишена чувствителност на организма към определени хранителни

...
Хранителната алергия представлява повишена чувствителност на организма към определени хранителни
Коментари Харесай

Алергени в месото носят риска за сърцето


Хранителната алергия съставлява нараснала сензитивност на организма към избрани хранителни субстанции. Това е прекомерно мощна реакция на имунната система към субстанции, които другояче са безвредни. При тази реакция се образуват антитела, вследствие на което се появяват нежелани признаци.

Екип от откриватели намира връзка в натрупването на плака в артериите на сърцето и алергени, който се намира в аленото месо. Въпреки че от дълго време е известно, че високите равнища на наситени мазнини в аленото месо са виновни за сърдечните болести, с тази нова находка проучването демонстрира, че хората, които го употребяват, евентуално страдат от алергия към месото и са изложени на нараснал риск от развиването им.

Според проф. Колин Макнамара от Университета на Вирджиния това ново изобретение дава изясненост, че алергията към аленото месо може да бъде незадоволително разпознат фактор при сърдечните болести. Тези предварителни констатации акцентират нуждата от спомагателни клинични проучвания и лабораторна работа.

Това изследване е оповестено в списание

Arteriosclerosis, Thrombosis, and Vascular Biology.

Според оценката на откривателите, почти 1% от популацията може да е алергично към алено месо и до 20%

тези, които имат алергията, без да демонстрират мощно очевидните признаци.

Друго проучване, оповестено през 2017 година, демонстрира, че алергията се появява заради съществуването на захарната молекула , известна като алфа-гала, 3-галактоза или галактоза-а-1, която най-често се среща в свинско, говеждо, агнешко и други типове червени меса.

Свързани публикации.. Диагноза на трихинелоза – заразяване с месо и месни артикули 0 Микробиология. Говежда тения-риск при консумация на инфектирано месо 0 С какво може да ни навреди месото, печено на плам? 0

Най-страшното изобретение в цялото проучване е, че за разлика от другите хранителни алергии, които се получават съвсем неотложно, тези, породени от храненето с алено месо, могат да лишават повече време. Това значи, че няма по какъв начин незабавно да се откри алергията.

От проучването излиза наяве, че потреблението на такова месо може евентуално да се преглежда като главен фактор за риск от кардио-метаболитни болести .

Условията могат да варират според от степента на обработка на месото, интервала на предпазване и типовете консерванти, които се употребяват.

Проучването може да даде нова позиция на феновете на аленото месо. Според откривателите към 1% от популацията може да е алергично.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР