Храбрият украински народ ще получи наградата Сахаров“ на Европейския парламент

...
Храбрият украински народ ще получи наградата Сахаров“ на Европейския парламент
Коментари Харесай

Украинският народ ще получи наградата „Сахаров“ за 2022 г.

Храбрият украински народ ще получи премията „ Сахаров “ на Европейския парламент за 2022 година за независимост на мисълта на гала в сряда по обяд.

Очаква се украинският президент Володимир Зеленски да се обърне отдалечено към пленарната зала, а други представители на украинския народ да се съберат физически в Страсбург.

Председателят Роберта Мецола и някои от украинските представители ще дадат конференция след церемонията по награждаването, в 13,45 ч. българско време в залата за конференции на Парламента „ Дафне Каруана Галиция “. Повече детайлности и имената на лицата, които се чака да вземат присъединяване, ще бъдат оповестени по-късно.

 на тазгодишните финалисти за премията „ Сахаров “ ще вземат присъединяване в , проведен от Европейския парламент във вторник, 13 декември, от 10,30 ч. до 12,30 ч. българско време.

Можете да гледате церемонията и конференцията онлайн чрез  и .

Членовете на Екологичен потенциал от комисиите по външни работи и развиване и от подкомисията по правата на индивида ще проведат полемика с украинските лауреати в понеделник, 12 декември, от 10.00 до 21.30 ч. българско време.

Контекст

, наречена в чест на руския физик и политически отстъпник Андрей Сахаров, се присъжда всяка година от Европейския парламент. Тя е учредена през 1988 година, с цел да отличава персони и организации, защитаващи правата на индивида и главните свободи.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР