HP предприема мащабна защитна стратегия опит да блокира намерението за

...
HP предприема мащабна защитна стратегия опит да блокира намерението за
Коментари Харесай

HP обяви мащабно изкупуване на акции, за да попречи на Xerox да я придобие

HP подхваща огромна защитна тактика опит да блокира желанието за враждебно придобиване от страна на Xerox за 35 милиарда $. Производителят на компютри и лазерни устройства разгласи нападателен проект за връщане на 16 милиарда $ на акционерите си в границите на идващите три години, което съставлява към 50% от капитализацията й, заяви Financial Times и TechCrunch.

Ходът на HP да възвърне половината от пазарната си капитализация може да спре Xerox. Изпълнителният шеф на HP Енрике Лорес разяснява пред FT, че договорката по придобиване е допустима при избрани условия, измежду които и превръщане на функциите: HP да закупи Xerox, която има няколко пъти по-малка пазарна капитализация, в сравнение с компанията, която се пробва да придобие.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Сделка или не

" Искаме да се ангажираме с тях ", разяснява Лорес в телефонно изявление. " Не става въпрос кой какво ще купи, а да се сътвори стойност за бизнеса. "

Коментарите биха могли да разбият безизходното състояние в борбата за придобиване, която стартира през ноември 2019 година Тогава изпълнителният шеф на Xerox Джон Висентин насочи предложение за закупуване на HP с поддръжката на вложителя деятел Карл Икан, който има активи и в двете компании и е измежду най-големите акционери в HP.

Предложената по-рано този месец оферта за HP на стойност 35 милиарда $, включваща и задълженията на компанията, е под въпрос от вложителите. Тя би оставила новосъздаденото сдружение с висок дълг - обстановка, която ще бъде изострена от проектите на компютърния производител да употребява нов дълг, с цел да изкупи назад свои акции.

Отблъскването на удара

Като част от проекта да отблъсне Xerox HP ще изкупи свои лични акции на стойност най-малко 8 милиарда $ през идващите 12 месеца. До 2022 година производителят на компютри и лазерни устройства обмисля да изкупи бумаги за още 7 милиарда $. От компанията споделят, че ще пренасочат целия си свободен паричен поток към тази интервенция, в случай че не се появят други благоприятни условия с по-голям капацитет на възвращаемост.

Остатъкът от изкупуването ще бъде финансиран с дълг и ще увеличи съотношението на дълга на HP до два пъти облага преди лихви, налози и обезценка. Планът за възвръщане на капитал е доста по-агресивен от финансовите цели, които HP си сложи на среща с анализатори през октомври предходната година.

В свое изказване основният изпълнителен шеф на компютърния производител отхвърли догатките, че HP е приел офертата на Xerox.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР