Hовата Skoda Octavia стана не само по-красива и по-модерна по

...
Hовата Skoda Octavia стана не само по-красива и по-модерна по
Коментари Харесай

Skoda Octavia стана по-икономична и динамична

Hовата Skoda Octavia стана освен по-красива и по-модерна във връзка с оборудването, само че и получи нов мотор. Моделът резервира неповторимия си баланс сред цена и деловитост. Всестранните качества на Skoda Octavia я трансфораха в неоспорим водач на пазара у нас в своя клас през последните няколко години.
Чешкият бестселър заслужено е обичан поради рационалния баланс сред цена и деловитост. В името на този баланс доста хора бяха подготвени да простят на Skoda Octavia скучния дизайн и неналичието на динамичност с някои мотори. В новата Octavia тези дефекти са изкоренени. Цената на новата Skoda Octavia стартира от 29 520 лв., което я прави най-изгодната кола в този клас.

 За свежия външен тип на Octavia способства и новия ослепителен наследник цвят, който придава на колата състезателен темперамент.

Благодарение на отличното съответствие цена-предлагане, за доста хора у нас Skoda Octavia се трансформира в най-хубавата фамилна и служебна кола, освен поради комфорта на шофиране или поради практичната функционалност, само че и поради високата надеждност и релативно ниските разноски за поддръжка.

В новата Octavia дизайнерите на Skoda направиха фаровете съвсем като предходния Mercedes-Benz E-Class. Но с помощта на ромбоидните предни фарове, външният тип на Skoda Octavia стана по-запомнящ се и автентичен. Тези осветителни тела се вписва идеално в концепцията за бистър дизайн и бохемското стъкло. Фаровете към този момент са светодиоди и със светлини за завой. За свежия външен тип на Octavia способства и новия ослепителен наследник цвят, който придава на колата състезателен темперамент.

 В най-високото равнище на съоръжение навигационната система е с пълноразмерен 9,2-инчов екран.

Интериорът на Skoda Octavia към този момент не е толкоз непретенциозен и обикновен както преди, за което съществена заслуга имат приятната на досег кожена тапицерия и красивите графики на централния екран. Сега Octavia е оборудвана и с камера за задно виждане, която дава ясна картина на траекторията с динамични линии, движещи се паралелно с кормилото. С такива асистенти, паркирането е доста комфортно, даже и в тесните паркинги на огромни офиси.

Новият 9,2-инчов сензорен екран има ясно меню и даже когато шофирате, без подготовка бързо и елементарно ще намерите нужната алтернатива, без да отвличате вниманието от пътя. Мултифункционалният волан е с бутони за дистанционно управление на аудиосистемата и данните, които се демонстрират на арматурното табло сред скоростомера и оборотомера. Аудиосистемата Canton доставя чист тон, тъй че можете да чуете познатите мелодии с нови принадлежности. В салона не проникват външни шумове, с помощта на положителната шумоизолация.

 На втория ред седалки има място за трима пасажери, както и огромно разстояние за техните крайници.

В интериора на Octavia е пространно и уютно, като има задоволително място за петима индивида с растеж 1,80 метра. Огромният багажник ще зарадва всички, които обичат да пътуват с доста движимости или постоянно им се постанова да транспортират съоръжение или техника. След като отворите капака на багажника ще се изненадате, тъй като ще е мъчно да си визиите какъв брой багаж тъкмо ще се побере тук. Дори с протегната ръка няма да достигнете до вътрешната стена на багажното поделение. Обемът на пространството е 590 литра, само че в случай че сгънете облегалките на задните седалки, ще увеличите багажното поделение до 1580 литра. Освен това има всевъзможни съоръжения за фиксиране на товарите и интелигентни сгъваеми куки. И покритието на багажника от едната страна е с нишки, а от друга – гумирано за превозване на неща, които могат да замърсяват.

 Обемът на багажника е 590 литра, а със сгънати задни облегалки, се усилва до 1580 литра.

Сега Skoda Octavia се предлага на българския пазар оборудвана с новия 1,5-литров 4-цилиндров бензинов турбомотор със система за изключване на цилиндрите ACT. Технологията понижава потреблението на гориво до 6,1 л/100 км в града и 4,2 л/100 км в извънградски цикъл. Този мотор от ново потомство развива оптималната мощ от 150 к.с. и ще ви зарадва с бодрия темперамент и приличната двигателна сила в междинния диапазон от обороти, защото оптималният въртящ миг от 250 Нм е разполагаем още при 1500 об/мин и остава разполагаем до 3500 об/мин. Ускорението от 0 до 100 км/ч лишава 8,3 секунди.

Благодарение на 7-степенната автоматизирана трансмисия с двоен съединител DSG не се постанова да сменяте скоростите ръчно, защото трансмисията превключва доста съответно, а при нужда от пъргаво ускоряване смъква до четири предавки. Шумоизолацията в Octavia е доста добра и звукът на мотора се появява в салона едвам след 4000 об/мин, само че с цел да се случи това, е належащо да се форсира гневно.

 Управлението е прелестно, както за всекидневно напредване в града, по този начин и за дълготрайно пътешестване.

Управлението на Octavia е тъкмо и предсказуемо. Воланът прави два и половина оборота от край до край. Дори когато за пръв път седнете зад кормилото на тази кола, ще се чувствате удобно. С нея е прелестно и всекидневно да пътувате из града, и да се отправите на дълготрайно пътешестване. В последна сметка окачването Octavia е тъкмо това, от което се нуждаем за нашите неприятни пътища. То обезпечава добър надзор и непоклатимост, като в същото време гълтам неравностите и не се опасява от дупки с остри ръбове, каквито обичайно напролет има доста по нашите пътища.

 Окачването обезпечава добър надзор и непоклатимост, като в същото време гълтам неравностите и дупките.

С новия мотор 1.5 TSI Skoda Octavia е по-икономична и динамична. В композиция със автоматизираната 7-степенна трансмисия DSG този автомобил коства 40 300 лв. в равнище на съоръжение Vision. За тези пари е съвсем невероятно да се купи кола от същия клас с толкоз доста улеснения. Затова тези, които считат Skoda Octavia за скучна, е време да премислят мнението си. Добрата динамичност трансформира Octavia в машина за шофиране. В същото време обичайна чешка деловитост се резервира. Така че Octavia е кола освен за всекидневието, само че и за наслаждение зад кормилото.

 Новият 1,5-литров 4-цилиндров бензинов турбомотор е със система за изключване на цилиндрите ACT.

Skoda Octavia 1.5 TSI DSG Vision

1,5-литров 4-цилиндров бензинов турбодвигател

7-степенна автоматизирана скоростна кутия DSG

150 к.с. макс. мощ при 5000-6000 об/мин

250 Нм въртящ миг при 1500-3500 об/мин

8,3 секунди ускоряване от 0 до 100 км/ч

220 км/ч оптималната скорост

4,9 л/100 км междинен разход на бензин

114 г/км излъчвания на СО2

40 300 лв. цена на модела
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР