Хотелиерите от Канарските острови настояват Мадрид да се съобрази с

...
Хотелиерите от Канарските острови настояват Мадрид да се съобрази с
Коментари Харесай

Африканските мигранти заплашват да изхвърлят Канарските острови от туристическия рай

Хотелиерите от Канарските острови упорстват Мадрид да се съобрази с по-ранно решение, съгласно което незаконните африкански мигранти от началото на 2021 година би трябвало да изоставен локалните хотели в курортите.

Испанското държавно управление е настанило над 6000 незаконни мигранти в 17 хотела и туристически комплекси. Обяснението беше, че това е краткотрайно - до края на декември 2020 година и е решение, взето поради пандемията и неналичието на съответна инфраструктура за настаняване на възходящия брой бежанци от Африка. В резултат на това доникъде на декември в архипелага са пристигнали над 21 000 мигранти, най-вече мароканци и западноафриканци.

Работещите в туристическия бранш на Канарските острови се опасяват, че продължителната миграционна рецесия ще се отрази отрицателно на имиджа на островите. През последните дни немските медии описаха разочарованието от непознатите туристи, които почиват в скъпи хотели на Гран Канария, ситуирани до хотели с незаконни мигранти. Според хотелиери, чернокожите мигранти „ основават атмосфера на неустановеност на островите “.

„ Чуждите туристи, основно от Германия, Англия и Холандия, поздравяват африканските бежанци от близкия хотел, което скапва празничното въодушевление. Два свята се сблъскват... ", - разяснява по-рано немското сп. „ Дер Шпигел “.

„ Настаняването на незаконни мигранти в хотели заплашва Канарските острови като туристическа и безвредна дестинация за отмора “, съобщи представителят на Федерацията за хотелиерство и туризъм в Лас Палмас Николас Вилалобос.

Много туроператори предизвестяват, че в случай че тази обстановка не се промени, туристите ще бъдат ориентирани другаде. Това към този момент се е случвало с гръцкия остров Лесбос и италианския остров Лампедуза, които изчезнаха от туристическите направления, разяснява изданието.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР