Хотелиери от Балчик очакват слаб сезон и фалити. Резервациите за

...
Хотелиери от Балчик очакват слаб сезон и фалити. Резервациите за
Коментари Харесай

Хотелиери: Летният сезон в Балчик е провален

Хотелиери от Балчик чакат слаб сезон и банкрути. Резервациите за лятото са малко. Голяма част от направените до момента са анулирани. В града посрещат главно румънски туристи. Такива сега няма.

Стартът на летния сезон съгласно хотелиерите в Балчик е провален. Чуждите туристи в България са единици. Това не е задоволително, с цел да има туризъм в страната ни. Бързи и съответни ограничения би трябвало да бъдат взети от ръководещите, с цел да се избави летният туристически сезон.

" Много български туристи посетиха нашето Черноморие и в частност Балчик, само че не е задоволително. Българският екскурзиант е доста добър, доста първокласен, само че все пак, с цел да може да се запълни нашата леглова база и заведенията за хранене ни, е нужно да има и непознати туристи, в частност румънци, до които ние сме доста близо ", разяснява Мариана Иванова, която е хотелиер и ресторантьор.

" По най-бързия метод огромните мъже в България, министърът на външните работи, министър-председателят, министърът на туризма би трябвало да посетят нашите съществени таргет-държави, да създадат междудържавни спогодби. Следващото, което би трябвало да се направи, съветски от бившето подсъветско пространство, хората да имат омекотен вид за приемане на визи, по този начин както е в Гърция, тук на място. И третото - може би най-важното е, тъй наречените проби за коронавирус да бъдат напълно антигенни и страната да ги поеме. Един антигенен тест коства под 2 лева Това не е проблем страната на 15 пункта, на трите огромни летища в България, по границите с нашите съседи антигенни проби да се правят за сметка на страната. Говорим за разход от порядъка на 10, 12, 15 милиона лева, което може да се окаже спасяващо за сектора ", сподели хотелиерът Виктор Лучиянов.

Хотелиерите приканват страната да се вслуша в настояванията им и да предприеме нужните ограничения, с цел да има туризъм в България.

Репортер: Нора Бочева
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР