Хотели в Истанбул настаняват бездомни в рамките на инициатива на

...
Хотели в Истанбул настаняват бездомни в рамките на инициатива на
Коментари Харесай

Хотели в Истанбул настаняват бездомни хора

Хотели в Истанбул настаняват бездомни в границите на самодейност на локалните управляващи, оповестява "Хюриет дейли нюз ".

Валийството на Истанбул в съгласуваност с околийските шефове и обществени организации в града подеха през 2019 година самодейността под наслов "Нека няма никой на открито. Да ги настаним ". Кампанията продължава и през тази година в 39 региона на града на фона на пандемията от COVID-19.

В историческия регион Фатих в европейската част на Истанбул седем места за настаняване са обезпечили заслон за 123 бездомни, а в региона Юскюдар на азиатския бряг два хотела са настанили 25 бездомни лица, съобщи Българска телеграфна агенция.

"Опитваме са да подадем ръка на всеки един, който има потребност от място, където да остане. Работим за увеличението на броя на местата за настаняване, с цел да отговорим на търсенето ", сподели Каан Пекер, ръководителят на локалните управляващи във Фатих.



Пекер означи, че бездомните ще останат в хотелите, до момента в който времето на открито стане по-благоприятно.

"Посрещаме всички потребности от храна, облекла и други на бездомните ", сподели Пекер, като добави, че преди да бъдат настанени, те са подлагани на PCR проби за ковид.

Мурат Сефа Демирюрек, който ръководи община Юскюдар, съобщи, че през предходните години бездомните са били настанявани в места на закрито като спортни зали, само че в разгара на пандемията това крие риск.

"Поради тази причина ги настаняваме в самостоятелни стаи в хотели. Храната се сервира по стаите. Осигуряваме и здравна грижа ", сподели той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР