Хотел Уолдорф Астория в Амстердам, в който цената на нощувка

...
Хотел Уолдорф Астория в Амстердам, в който цената на нощувка
Коментари Харесай

Пандемията принуди ресторант с 2 звезди Мишлен да продава бургери

Хотел " Уолдорф Астория " в Амстердам, в който цената на нощувка стартира от 700 $ и готвачът в ресторанта има две звезди от " Мишлен ", в началото отхвърля концепцията заведението да предлага доставка на бургери в пандемията. Но се сблъсква с действителността, съобщи Ройтерс.

Без клиенти и тераси навън, хотелите и заведенията за хранене в Нидерландия трябваше последователно да се насочат към доставката на храни по домовете. За " Уолдорф Астория " това означаваше да предлага бургери по двадесет $. А готвачите трябваше да измислят нещо в действителност неповторимо, сподели мениджърът на хотела Роберто Пайер.

" Начинът, по който го вършим, по който го приготвяме, по който го опаковаме за сервиране и по който идва по домовете е изцяло друг от всеки различен бургер ", сподели той.

На цена 19,50 евро плюс таксата за доставка на " Юбер Ийтс ", бургерът " Уолдорф Сигничър " идва с 240 грама Холщайн-Фризийско телешко, гарнирано с бекон от британска порода прасета, отлежало сирене и подправки, поднесени в питки бриош. Сред потребителите на услугата " Юбер Ийтс " бургерът е с рейтинг 4,8 от 5 звезди.

Всяка седмица поръчките на бургера са стотици, триумфът е огромен, само че приходите няма да компенсират проточилата се възбрана за работа на заведенията за хранене на закрито, която може да бъде удължена с месеци.

" За подготовката на съвършения бургер бе нужно съществено изследване ", сподели основният готвач Сидни Шут, който в естествени времена ръководи ресторанта " Спектръм " с две звезди " Мишлен " и не сервира бургери.

" Бях малко нервозен. Ще стане ли добре? " Това трябваше да е " най-вкусният бургер, който може да се купи в Амстердам,трябваше да е съвършен ", споделя той.

Плановете на държавното управление да разхлаби някои от ограниченията против Ковид-19 идната седмица се оказаха прекомерно оптимистични и бяха отсрочени най-рано за 28 април. Кулинарната алтернатива е дали когато " Уолдорф Астория " още веднъж отвори порти, в изисканото меню на ресторанта ще остане известният към този момент бургер.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР