Хотел „Шератон“ в София, който от няколко години се преименува

...
Хотел „Шератон“ в София, който от няколко години се преименува
Коментари Харесай

Грък купува бившия хотел „Шератон” в София

Хотел „ Шератон “ в София, който от няколко години се преименува на „ София хотел Балкан”, има нов притежател, което се обрисува като договорката на месеца.
Фирма на един от сегашните изпълнителни шефове на хотела - Йоанис Даскалантонакис, записана в Кипър, взима 100% от сдружението - мажоритарен притежател на хотела - “Бандола Пропъртис”.
Става дума за офшорка, записана на Маршаловите острови. Тя държи 87,49% от акциите на хотела и се има от различен грък - Йоанис Папалекас. Малко над 11% държи сдружение, което е следено от Даскалантонакис и под 1 на 100 имат физически лица.
Тъй като сумата от оборотите на всички участници в договорката не надвишава 25 млн. лева на територията на България, Комисия за защита на конкуренцията позволява договорката, без да прави пазарен разбор. Освен това решението ѝ предстои на неотложно осъществяване, проличава от документа, оповестен на уеб страницата на комисията.
В настояването до Комисия за защита на конкуренцията Даскалантонакис изяснява, че коронакризата мощно е обезценила такива активи като хотела и моментът бил удобен за такава покупка. От друга страна мажоритарният притежател Папалекас бил въздържан вложител, а ръководството на хотела в тези условия претендирал деен метод.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР