Хосе Карерас записа специално обръщение към българската публика по повод

...
Хосе Карерас записа специално обръщение към българската публика по повод
Коментари Харесай

Хосе Карерас със специално обръщение към българската публика по повод предстоящия спектакъл у нас

Хосе Карерас записа особено послание към българската аудитория във връзка идния театър Opera D`amore в София.

" Ще бъде нещо извънредно, с присъединяване на първокласни оперни артисти, оркестър, диригенти, и още, и още, споделя във видеото огромният тенор. Ние в действителност сме доста щастливи да ви кажем, че ще бъдем там. Аз съм в чудесни връзки с България - със страната и нейните хора, имам доста другари от разнообразни сфери на обществото - музика, спорт. За мен е наслаждение да се върна и да имам опцията да пея за вашата невероятна аудитория ".

Послания във връзка спектакъла записаха също диригентът Давид Хименес, дългогодишната легенда на миланската " Ла Скала " - Марко Берти, звездата на " Метрополитън " в Ню Йорк - Мария Гулегина, баритонът Кирил Манолов, Михаил Михайлов, мецосопраното Надя Кръстева, сопраното Илина Михайлова и тенорът Росен Ненчев. Последните двамата бяха част от прощалния концерт на Карерас на 11 май 2019 година в София.

Ненчев е специализант на фамозния си испански сътрудник и участник в три негови майсторски класа. У нас Карерас пя в дует със своя възпитаник, както и с Михайлова.

Още с първото си появяване на сцената тя безусловно завоюва публиката с гласа и артистизма си. На финала тримата сервираха " Наздравица " от " Травиата " на Верди.

Същата опера ще звучи и на концерта през декември, както и " Тоска " на Пучини, " Селска чест " на Маскани и " Риголето " на Верди, дружно с произведения на Доницети и Леонкавало.

Както писа Българска телеграфна агенция, Карерас ще бъде специфичен посетител на спектакъла Opera D`amore на 19 декември в зала " Арена Армеец ". Според уредниците именитият тенор ще се появи в " едно ненадейно време с един непредвиден репертоар ". По думите им, той от седем-осем години Карерас не взе участие в оперни представления, неговото наличие ще бъдат вградено по един извънредно забавен метод, който не е юридически до момента.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР