Хорхе Лоренсо се пребори за полпозишън на каталунското трасе в

...
Хорхе Лоренсо се пребори за полпозишън на каталунското трасе в
Коментари Харесай

Лоренсо най-сетне намери ритъма - най-любопитното преди ГП на Каталуня

Хорхе Лоренсо се пребори за полпозишън на каталунското трасе в MotoGP с Ducati. Tова e първият му с италианския тим, както и първият от Гран При на Валенсия през 2016 година Испанецът стана и първият мотоциклетист с полпозишъни както с Yamaha, по този начин и с Ducati. Той ще започва от първа позиция за 66-и път, което го подрежда на втори в класацията за най-вече полпозишъни след Марк Маркес, който има 74.

Second day, pole position. #JL99 #CatalanGP pic.twitter.com/nLBdHPJvgL
— Jorge Lorenzo (@lorenzo99) June 16, 2018
Маркес катастрофира в третата подготовка през вчерашния ден и му се наложи да премине през Q1. Там той не се затрудни изключително и в Q2 си подсигурява второто място на стартовата решетка. Днес Марк ще се опита да стане едвам третият водач с победа, откакто е трябвало да премине през Q1. Към момента това са правили единствено Кал Кръчлоу (Австралия, 2016-а) и Джак Милър (Холандия, 2016-а).

Довициозо заема третата позиция в Барселона, което е глътка въздух за него. За първи път от Гран При на Малайзия предишния сезон италианецът ще започва от първата тройка.

Нормално, най-успешният водач на тази писта е Валентино Роси с 10 победи във всички класове. Всяка една от тях идва след старт от първите две редици. Днес той ще тръгне седми.

Състезанието за ГП на Каталуня стартира в 15:00 часа българско време.
Снимка: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР