Хората в съвременния забързан свят не винаги намират време да

...
Хората в съвременния забързан свят не винаги намират време да
Коментари Харесай

Какви са ползите от прегръдките?

Хората в актуалния забързан свят не постоянно намират време да се освободят от напрежението. Мнозина даже жертват моментите си на фамилиарност в името на повече работни часове. Специалисти обаче припомнят, че близостта е един от основните детайли към човешкото благополучие.

По мотив днешния, маркиран за първи път в Съединени американски щати през 1986 година по самодейност на Кевин Заборни и прераснал в интернационален празник, специалисти, представени от LifeHack припомнят, че гушкането е един от най-лесните способи за доближаване. Специалистите означават, че прегръдките не са " резервирани " единствено за дамите - мъжете не по-малко копнеят за сходна непосредственост.

По случай празника специалистите напомнят изгодите за душата и тялото от сърдечната прегръдка:

Освобождава се окситоцин - хормонът на щастието и любовта

Окситоцинът е хормон, който кара хората да се усещат по-добре и им оказва помощ да основават непосредственост с другите. Ролята му в акта на гушкане е основна и е обвързвана с редица изгоди както за физическото, по този начин и за психическото здраве.

Прегръдката подтиква имунната система

Освобождаването на окситоцин е обвързвано и с повишение на хормоните, които оказват помощ в битката против инфекциите.

Гушкането облекчава болката

Точно както подтикват имунната система, гушкането и освобождението на окситоцин намаляват равнищата на болката. Ако даже лекото допиране е задоволително, с цел да се освободи задоволително количество от хормона и да накара човек да се почувства по-добре, представете си резултата от същинска прегръдка.

Понижава риска от заболявания на сърцето

Повишавайки равнищата на окситоцина, гушкането оказва помощ и за понижаване на кръвното налягане и надлежно на риска от сърдечносъдови болести.

Прегръдката намалява обществената тревога

Окситоцинът предизвиква позитивното мислене. Благодарение на хормона хората имат по-оптимистичен мироглед. Прегръдката на празненство, да вземем за пример, на което съвсем не познаваме никого, може да ни накара да се почувстваме по-щастливи, по-социални и способни да очароваме присъстващите.

Гушкането заздравява връзката

Общуването е значимо за връзките, само че хората постоянно не помнят какъв брой ефикасно и свястно може да бъде докосването.

Когато кариерата ви е толкоз стресираща, че даже вкъщи не спирате да мислите за работа, това се отразява неподходящо върху половинката ви. Представете си вместо това по какъв начин се прибирате вкъщи и в продължение на 10 минути всеки ден се гушкате с колегата. Това малко разтоварване от всекидневния стрес освен ще ви обезпечи гореизброените изгоди, само че и ще способства за заздравяването на връзките с колегата.

Помага за създаване на връзката сред майката и бебето

Хормонът окситоцин е обвързван с раждането и кърменето. Отделянето му е удобно освен за укрепване на връзките сред двойките, само че и за построяването на връзката сред майката и бебето. Окситоцинът оказва помощ на дамата да се отпусне и по-лесно да закърми рожбата си.

Подобрява съня

Независимо дали спите сгушени в колегата през цялата нощ или посвещавате на този акт на непосредственост 10 минути преди сън, ще се отдели заздравяващ връзката и освобождаващ от напрежението окситоцин. Специалистите припомнят, че когато човек е спокоен, сънят идва по-бързо и е по-добър.

Гушкането е за всички

Прегръдката не е наложително да бъде единствено сред сантиментални сътрудници. За да се почувстват добре, хората могат сами да разтриват раменете си, да прегърнат другар или да погалят домакински любим.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР