Хората в неравностойно положение в Бургас вече могат да се

...
Хората в неравностойно положение в Бургас вече могат да се
Коментари Харесай

Нова услуга в помощ на хората в неравностойно положение в Бургас

Хората в неравностойно състояние в Бургас към този момент могат да се образоват и работят благодарение на обществени асистенти по стратегия " Без ограничавания ". От стартирането ѝ в града услугата се употребява от 33-ма души, множеството от които са незрящи.

Бургаската писателка Калина Вергиева е издала десетки книги, само че поради влошеното си зрение писането на нови произведения станало проблем за нея.

Сега обществен помощник написа вместо нея стиховете и след това и ги чете.

Калина Вергиева: Изключително ми е потребен, тъй като през последните години зрението ме се затрудни и ме стана извънредно мъчно да се придвижвам. Петър Костадинов е прикрепен в инвалидна количка и мъчно се придвижва до работа самичък.

Петър Костадинов: Улесняват ме. у дома ми оказват помощ за работа някои неща.Имам кола, само че не съм водач. Наемам човек персонален помощник,който с моята кола вървим да се разписваме. Услугата е предопределена за хора с увреждане, които работят, учат или си търсят работа.

Марионела Стоянова - ръководител на Сдружение " Социален център-Бургас ": Друга част от целевата група, към която е ориентиран този план, са фамилии, където членовете на фамилията би трябвало да се грижат за хора с увреждания. Ако си представим едно семейство, в което синът или дъщерята е лице с увреждане и родителите би трябвало да се грижат за него, това значи, че ще се затрудни трудовата реализация на тези родители. Към плана има построен и Център за почасови обществени услуги. Там благодарение на диспечер се насочват обществените асистенти към потребителите на услугата.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР