Хората в инвалидни колички и тази година нямат достъп до

...
Хората в инвалидни колички и тази година нямат достъп до
Коментари Харесай

Хората в инвалидни колички отново без достъп до морето в Бургас

Хората в инвалидни колички и тази година нямат достъп до морето в Бургас. Въпреки че концесионерът на Северния плаж е сложил рампи на две места, те не стигат до морската вода. По заповед на кмета на община Бургас беше осъществена инспекция на плажовете, която не установи пропуски.

Грета е прикована в инвалидна количка повече от 15 години. От тогава дамата не може да отиде на плаж поради неналичието на рампи, по които да се придвижва. От тази година концесионерът на Северния плаж е обособил рампа за хората в неравностойно състояние, само че тя е извънредно неудобнa за инвалидите.
Грета, неработоспособен: Пак стига до на никое място рампата...Както виждате там има три чадъра, които нямат никакво отделяне, т.е. нямат шезлонг към тях. Представете си трима индивида да се набутат там даже да са сами те няма по какъв начин да си вкарат количките, да не приказваме, че множеството хора са с компаньон.
По заповед на кмета Димитър Николов беше осъществена инспекция дали плажовете в Бургас са налични за хора с увреждания. Нейната цел е да се подсигурява правото на достъп до морето на всеки един жител. Комисията откри, че е належащо да бъдат направени редица усъвършенствания, с цел да може хората с увреждания да употребяват плажните линии и да имат достъп до морето.
Мая Казанджиева, зам.-кмет на община Бургас: Към всички притежатели на плажове, към концесионерите комисията излезе с наставление. Има още какво да се желае по зоните за достъп. Необходимо е да се слагат чадъри плажни, както и да има достъп до тоалетните на плажовете. В предписанията е включе и достъп на хората с увреждане до медицинския пункт.
През годините организацията на хората в инвалидни колички се бореха за равни права и достъп до морето. Те упорстваха за слагането на рампи, които стигат до самата морска вода, само че до през днешния ден това не е осъществено.
Грета, неработоспособен: Рампите би трябвало да стигат до водата и би трябвало да има специфични уреди, с които да влизаме. Тези уреди съм ги разгласила хиляди пъти, показвала съм ги на Министерството на туризма.
Грета продължава да мечтае един ден да има равносилен достъп до плажа, както всички останали поданици и посетители на Бургас.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР