Хората в Гуам са свикнали с постоянното военно присъствие на

...
Хората в Гуам са свикнали с постоянното военно присъствие на
Коментари Харесай

В Гуам са свикнали с американски войски, но се страхуват от заразени моряци

Хората в Гуам са привикнали с непрекъснатото военно наличие на Съединени американски щати на стратегическия Тихоокеански остров, само че някои от тях са нервни, когато стотици моряци от засегнатия с ковид самолетоносач на Военноморски сили се настаняват по хотели за карантина . Длъжностните лица упорстват, че са наложили строги ограничения за сигурност, оповестява АП.

Заразата на борда на USS Теодор Рузвелт стартира в края на март и докара Военноморски сили в рецесия на водачеството, откакто командирът на кораба популяризира писмо с апел за по-бързи дейности за отбрана на своите моряци. Изпълняващият длъжността секретар на Военноморски сили уволни капитан Брет Е. Крозиер и по-късно го обиди по време на тирада на кораба в Гуам, като съобщи, че Крозиер е " прекомерно доверчив или прекомерно малоумен ", с цел да дава отговор за самолетоносача, след кое подаде оставка и обществено се извини за мненията си.

Превозвачът е дебаркирал в територията на Съединени американски щати повече от седмица, защото екипажът от 4 865 души е тестван за вируса и е изместен на брега . Повече от 580 моряци са инфектирани . Един е приет в болница в четвъртък в интензивно лекуване, съобщи военачалник Джон Хайтен.

Повече от 1700 моряци, които са тествани отрицателно, се изолират в хотели , до момента в който болните остават в базата, обявиха чиновници на Военноморски сили.

" Нашите хора получават плесница по лицето ", разяснява Хоуп Кристобал, която се тормози, че с лужителите дават обещания за сигурността, които няма да спазят . Тя живее на по-малко от четвърт миля от хотелите в Тумон, версията на известния квартал Уайкики на Хаваи, Гуам, споделя: " Не знаем къде тъкмо са настанени . "
 И на самолетоносача „ Нимиц” има инфектирани с ковид
И на самолетоносача „ Нимиц ” има инфектирани с ковид

Корабът се приготвя за задача...

Мери Роудс, президент на Асоциацията за хотели и заведения за хранене в Гуам, отхвърли да назове хотелите, само че сподели, че 10 са заделени за настаняване на до 4000 моряци . Седем от тях към този момент нямат резервациите и имат фрапантен спад на посетителите, защото самолетните компании анулират полетите, сподели тя.

Хотелите в Гуам постоянно са домакини на военни, а Министерството на защитата управлява към една трета от острова , който се намира на 6,115 километра западно от Хонолулу и е значим стратегически център за американските сили в Тихия океан.

Всеки моряк отсяда в стая, има достатчно спално долни дрехи, кърпи и вода за две седмици, няма контакт с служащите в хотела и могат да ги посещават единствено военна полиция и медицински екипи. Военноморски сили изпратиха маски, ръкавици и друго съоръжение за сигурност до хотелите , където чиновниците подготвят храна, която военнослужещите доставят, добавя Роудс.

С изключение на моряците, в Гуам има 133 доказани случаи на ковид и пет смъртни случая . Длъжностните лица са фокусирани върху прекъсването на разпространяването на вируса, съобщи губернаторът Лу Леон Гереро, като разгласи, че моряците могат да отседнат в хотели.

" Знам, че ще има дребен хор циници, които ще се опълчват на това решение, само че в този момент не е моментът за " ние против тях . Можем да защитим Гуам, до момента в който сме хуманни към тях ", сподели тя пред кореспонденти.

 Томас Модли се извини за обидите против капитана на самолетоносача
Томас Модли се извини за обидите против капитана на самолетоносача

По-рано той изясни на моряци, че капитанът им е " или доверчив, или малоумен "

Карантината на моряците в действителност е добре пристигнала за някои по-малки хотели , изяснява Роудс. Военноморски сили взеха хотели с повече от 300 стаи, а други посетители бяха преместени в по-малки, които се борят на фона на анулациите в туризма. Взети са нужни " нужни ограничения " за отбрана на обществеността .

Тези уверения не са задоволителни за Кристобал и други. Тя сподели, че моряците в допълнение стресират обстановка: " Имам зной и се чудя дали е Коронавирус или е моето безпокойствие . "

Някои приканват губернатора да преразгледа опцията моряците да отсядат в хотели , в това число I Hagan Famalaoan Guahan, група, която поддържа дами, които са " Чаморро ", коренното население на Марианските острови, които включват Гуам.

" Т ова, че през днешния ден са тествани негативно, не значи, че няма да позитивни са след седмица или повече ", се споделя в изказването на групата. " Решението да ги настаним посредата на нашата общественост е заиграване с шанса и със здравето на нашите хора . "
 Пентагонът чака дълготраен проблем с ковид и се приспособява
Пентагонът чака дълготраен проблем с ковид и се приспособява

Самолетоносачът " Нимиц " очакван за Тихия океан е с неизяснен брой инфектирани
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР