Хората със заболявания на сърцето и кръвоносните съдове са по-застрашени

...
Хората със заболявания на сърцето и кръвоносните съдове са по-застрашени
Коментари Харесай

Кога има опасност да умрем по време на секс?

Хората със болести на сърцето и кръвоносните съдове са по-застрашени от неочаквана гибел по време на сексуален акт.

Други фактори, които усилват риска от гибел по време на фамилиарност, бяха посочени от психолога-сексолог от Центъра за полово обучение Secrets Руска Лучкина.

Тя сподели, че множеството хора могат безвредно да вършат секс и да му се любуват, защото това не е най-честата причина за гибел.

В рисковата група попадат единствено хора със сърдечно-съдови болести и такива, на които е противопоказана дейната физическа активност.

Сексът е дейна активност, която покачва кръвното налягане, сърдечната периодичност и основава доста физически стрес. Ако тялото не е готово за такива натоварвания, може да има неприятни последствия под формата на нарушавания на сърдечния темп и хипертония.

Въпреки това неочакваното прекъсване на кръвообращението и дисекация на аортата се смятат за най-честите аргументи за гибел по време на фамилиарност.

Също по този начин съгласно Лучкина е рисковано да се прави секс незабавно след инфаркт. След изписване от болничното заведение и рехабилитация си коства да изчакате с интимността до формалното позволение на лекаря, пише jenata.blitz.bg.

Психологът акцентира, че в случай че няма безспорна възбрана за полови контакти, не би трябвало да ги изключвате от живота си, даже при съществуване на сърдечно-съдови болести.

„ Ако изберете спокоен темп, оптимални пози, поддържате време за отмора и възобновяване на дишането, можете да се насладите на секса без огромен риск за вашето здраве “, заключи Лучкина.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР