Хората с престъпно поведение имат различни характеристики, но все пак

...
Хората с престъпно поведение имат различни характеристики, но все пак
Коментари Харесай

По какво да познаем престъпниците

Хората с незаконно държание имат разнообразни характерности, само че въпреки всичко някои от тях доминират. От съветската прокуратура са се наели да сформират общ портрет на нарушителя, въз основа на най-повтарящите се характерности. 

Статистиката на ведомството през 2019 година на възрастовата група 30-42 година се падат 52% от всички закононарушения. Два пъти и половина по-рядко закона бе бил престъпван от младежи на възраст 18-29 година, съобщи БГНЕС.

Освен това мъжете от всички възрасти правят закононарушения доста по-често от представителките на нежния пол. Също по този начин 47% от нарушителите имат начално или главно обучение.

Най-малко на незаконната сцена се изявяват хората със приблизително обучение.

Почти всяко трето престъпно действие през 2019 година е осъществено от висшисти. Към закононарушения главно са склонни хората без непрекъснат източник на приходи – съвсем 65%, на второ място са наемните служащи (около 18%), а на трето служителите (13%). Предприемачите са едвам 1,2%, от незаконния контингент, държавните чиновници - 0,12%, а за учениците и студентите остават към 3%.

Според основния прокурор над 81% от закононарушенията през предходната година са осъществени от съветски жители.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР