Хората с наднормено тегло се чувстват по-добре в периоди на

...
Хората с наднормено тегло се чувстват по-добре в периоди на
Коментари Харесай

Дебелите хора понасят жегите по-добре

Хората с наднормено тегло се усещат по-добре в интервали на необикновена топлота, защото мастният пласт работи като “узбекска четина ” и не им разрешават да се прегряват, демонстрира неотдавна оповестено изследване на съветските учени “Промяна на климата и здравето: оценка, индикатори, прогнози ”.

Резултатите от проучванията на група съветски учени стартираха след необикновените топлинни талази след 2010 година Изследователите съумяха да съберат доста данни за въздействието на извънредно горещото време върху човешкото здраве.

“Противно на общоприетото мнение, наднорменото тегло не е рисков фактор за гибел и сърдечно-съдови затруднения по време на топлинните талази. Напротив, има позитивна взаимозависимост сред телесното тегло и качеството на живот през този интервал ”, се споделя в отчета.

Както е обяснено в текста на документа, топлопроводимостта на мастните тъкани е по-ниска от тази на други тъкани в тялото, затова подкожната тъкан играе ролята на “узбекска четина ”, която пречи на прекосяването на топлината.

“Поради тази причина хората със затлъстяване са по-чувствителни към сдържан топлинен стрес. Въпреки това, когато околната температура се увеличи над температурата на кожата, както се случва по време на топлинни талази, слабите хора губят топлота посредством лъчение и конвекция на единица маса по-бавно, в сравнение с цялостните. ” – се споделя в отчета.

В същото време излагането на висока температура изостря болести като диабет, белодробни болести, неврологични болести, психологични болести, пептична язва, бъбречни болести и визира съня. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР