Хората с кръвна група 0 са по-малко уязвими на заразяване

...
Хората с кръвна група 0 са по-малко уязвими на заразяване
Коментари Харесай

Хората с кръвна група "0" са по-малко уязвими на заразяване с COVID-19

Хората с кръвна група " 0 " са по-малко уязвими на заразяване с COVID-19, разгласи в Сутрешния блок на Българска национална телевизия имунологът доцент Велизар Шиваров. Той обаче предизвести, че това напълно не значи, че хората с тази кръвна група не могат да се заразят с ковид и да стигнат до тежки положения.

Стойте повече на слънце, за по-високи равнища на Витамин D. Радостната вест е, че към този момент излизат първите данни от клиничните изследвания за ваксини за ковид. Разработва се ваксина от Американския институт по инфекциозни заболявания, както и от китайски колектив. Надежда има и светът работи доста интензивно. Клиничната им разработка минава през няколко етапи, само че към този момент клиничните изпитвания демонстрират, че има имунен отговор от страна на организма против вируса, уточни доцент Велизар Шиваров. По думите му, търсенето на лекарство и изработването на ваксина не са взаимоизключващи се.

Едното от медикаментите е утвърдено както от Американската, по този начин и от Европейската организация по медикаментите. Ремдесивир понижава болничния престой, както и времето за възобновяване при тежко заболели пациенти. То се слага интравенозно и единствено в болничен курс на лекуване, не е за домашна приложимост, предизвести имунологът. Доцентът настоя, че бързите ограничения, взети у нас, са дали позитивен резултат и в началото вирусът в България е бил привнесен от чужбина.

Но разхлабването на ограниченията води до повече заболели с клинична картина. Това, че си млад не е гаранция, че няма да преболедуваш. Има и данни за един синдром - автоимунна реакция при децата, при срещата им с вируса. Вероятно обаче има ясна генетична предразположеност за насърчаване на такова заболяване, само че у нас такива случай съвсем няма. Рискът у нас е доста невисок, безапелационен бе доцент Велизар Шиваров.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР