Хората с имунокомпрометиращи състояния могат да получат ваксината срещу COVID-19,

...
Хората с имунокомпрометиращи състояния могат да получат ваксината срещу COVID-19,
Коментари Харесай

Могат ли хората с нарушена имунна система да се ваксинират срещу COVID? Да, ако нямат тежка алергия |

Хората с имунокомпрометиращи положения могат да получат имунизацията против COVID-19, стига да нямат тежка алергия към съставен елемент на имунизацията, припомня през днешния ден Министерството на здравеопазването.

Под " тежка " се има поради алергична реакция, която би предизвикала анафилаксия (внезапни обрив, отичане и др.) и може да аргументи гибел, или такава, която изисква здравна интервенция.

Второто изискване е да нямат тежка алергия към която и да е ваксина или инжекционно лекарство.

Препоръчва се хората с нарушена имунна система да обсъдят изгодите и рисковете с персоналния си доктор и/или с лекаря-спрециалист, който наблюдава главното им заболяване, с цел да дефинират дали е уместно да се имунизират. Хората с тези положения обаче също могат да бъдат изложени на по-висок риск от тежко заболяване от COVID-19, предизвестява Министерство на здравеопазването. 

Центровете за предварителна защита и надзор на болесттите в Съединени американски щати предлагат хората, които са имунокомпрометирани или одобряват имуносупресивни медикаменти, да получат имунизацията, в случай че желаят, стига да нямат други противопоказания. Съществува обаче риск те да имат по-слаб имунен отговор след имунизацията.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР