Хората рядко показват истинското си лице на другите. Ние всички

...
Хората рядко показват истинското си лице на другите. Ние всички
Коментари Харесай

Как да надникнете зад маската на лицемера?

Хората рядко демонстрират същинското си лице на другите. Ние всички имаме избрана маска, която си слагаме пред света. Въпреки че множеството от нас си поставят маска за пред обществото, въпреки всичко някои хора минават границата като се вършат на напълно разнообразни персони, с цел да могат да манипулират другите или с цел да ги употребяват по някакъв метод. Каквато и да е повода заради която го вършат, по-добре е да оставите настрани първите си усещания и да слушате повече интуицията си, с цел да разберете какъв тъкмо е индивидът против вас. Интуицията ще ви помогне доста, само че въпреки всичко няма да е задоволителна, в случай че си имате работа с човек, който е отличен артист или изпечен измамник. Той ще може по-дълго време да ви заблуждава за същинския си темперамент и планове. Ето и методите, които ще ви оказват помощ по-бързо да надникнете зад маската на всеки един човек, с който си имате работа и да разберете кой е той в действителност:

1. Разберете дали приказките му покриват дейностите му
Много хора са склонни да приказват за това какви дейности са подхванали по даден въпрос. Те се впускат в дълги разкази или дават непоискани доклади, единствено и единствено с цел да потвърдят, че правят нещата вярно. Ако нещо в думите им ви усъмни, най-лесният метод е да ревизирате подозренията си като наблюдавате дейностите им. Ако даден човек покрива думите си с каузи, то той не е измамник.

2. Вижте по какъв начин той/тя се отнася към другите, които имат по-малък шанс в живота от тях
Типично е да се държим с почитание към хората, които са по-високо от нас в дадена подчиненост или на които по някаква причина се възхищаваме. Но лицемерите имат податливост да се държат неприятно към всички тези хора, които не считат за нужно да впечатляват. Начинът, по който даден човек се отнася към хората, които смята за „ по-низши “, разкрива същинския му темперамент. Наблюдавайте по какъв начин този човек третира сервитьори, продавачи, деца или даже животни. Добрият човек се държи благо и възпитано с всички.

3. Забележете по какъв начин този човек реагира на рецензия
Хората, които имат огромно его, са склонни да одобряват рецензията прекомерно персонално. Чувстват се застрашени и даже могат да реагират с яд или завист. Широко-скроените хора одобряват рецензията умерено, тъй като са наясно със своите недостатъци.

4. Наблюдавайте езика на тялото му
Устата може да лъже, само че тялото постоянно разкрива истината. Най-трудното нещо за тялото е да лъже във връзка с това дали човек има сантиментални планове към някого или единствено се преструва.

5. Забележете по какъв начин този човек харчи най-ценните си запаси
Времето и парите са най-ценното ни владеене. Характерът ни разкрива по какъв начин го изразходваме. Вижте какви са целите на този човек. Дали дава парите си за заведения и почивки или прави вложения за бъдещето си. Дали прекарва през целия ден в гледане на телевизия или прави някаква работа.

6. Забележете по какъв начин този човек приема „ не “ за отговор
Хората разкриват доста за характера си, когато им се даде „ не “ за отговор. Когато одобряват отхвърли с почитание, това е добър знак. Но когато се пробват да манипулират другите, с цел да получат отговор „ да “, това е друга работа. Това е сигурен симптом на пренебрежение.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР