Хората по света поставят националните интереси на първо място и

...
Хората по света поставят националните интереси на първо място и
Коментари Харесай

Галъп интернешънъл: България е в първата десетка по националистически настроения

Хората по света слагат националните ползи преди всичко и не са уверени в успеваемостта на интернационалните наказания, демонстрира интернационално проучване на "Галъп интернешънъл ", извършено в 58 страни.

Последното световно изследване демонстрира, че жителите по света уверено избират националните ползи - 70% пред интернационалното съдействие и глобализацията - 21%, оповестяват от организацията.

В Африка - 87% дават отговор, че националните ползи са за предпочитане пред интернационалното съдействие, В Близкият изток - 78% и в Латинска Америка - 75% поддържат националните цели. 92% от етиопците пък са най-големи последователи на национализма.

На другия завършек на скалата е единствено Япония, където болшинството избира интернационализма - 42% пред национализма (30%).

В Европейски Съюз двама от трима гласоподаватели обръщат тил на глобализацията и поддръжката за нея е по-висока от 30% единствено във Финландия и Германия.

Проучването извършено измежду 45 935 пълнолетни жители на 57 страни, демонстрира, че светът не вижда глобите като ефикасен инструмент за реализиране на промени в политиката. Почти всеки втори - 47% счита, че глобите не провокират смяна, а един от всеки трима души (33%) твърди, че глобите съумяват. Мненията обаче се разграничават в обособените страни - в Саудитска Арабия (65%), Индия (59%) и Бразилия (55%) хората са по-благосклонни към механизма на глобите. Европейските жители са най-критични във връзка с глобите - 52% настояват, че са неефективни и не провокират промяна), а Австрия, Франция и Германия са водещи в това отношение - към две трети от гласоподавателите в тези страни не са уверени, че санкционирането на страни като Китай и Русия носи позитивни резултати.

За българите, националните ползи са преди всичко. Мнозинство от 81% от пълнолетните български жители считат, че националните ползи на страната са преди всичко. Едва 9% от интервюираните считат, че глобализацията е по-важна. Останалите нямат мнение.

Данните от България сочат, че страната влиза в границите на международните трендове. България е в първите 10 по националистически настроения. Пред нас са Етиопия, Албания, Саудитска Арабия, Сърбия, Нигерия, Индонезия, Република Корея и Еквадор.

България е измежду страните с ниски дялове на доверие към глобите. След нас се подреждат обаче страни като Швейцария, Германия, Франция и Австрия, които в по-голямата си част считат глобите за неефективни.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР