Хората от векове се опитват да покорят Космоса. Напоследък учените

...
Хората от векове се опитват да покорят Космоса. Напоследък учените
Коментари Харесай

Учени: Животът на Земята се е зародил в Космоса

Хората от епохи се пробват да покорят Космоса. Напоследък учените обаче си задават въпроса дали животът не се е зародил отвън планетата ни. Те даже откриха доказателство.

Специалисти от Япония и Съединени американски щати откриха в паднали на Земята астероиди молекули захар, които може да са имали решаваща роля за появяването на живот на нашата планета, заяви " Сайънс алърт ", цитира БТВ.

Учените се натъкнали на рибоза - една от основните съставки на РНК, свързани с предаването на генетична информация в живите организми, в два въглеродни хондрита - най-разпространения тип астероиди.

Освен това били открити и други значими за живите организми въглехидрати. Извънземният им генезис бил потвърден въз основа на прекомерно огромното количество изотопи на въглерод 13. Това удостоверява, че тези съединения може да са били доставени на Земята от небесни тела.

В метеоритите били разпознати три типа захари - рибоза, арабиноза и ксилоза.

По-рано в астероиди били открити други биомолекули, в това число аминокиселини, които образуват протеини и нуклеобази - изграждащите " тухлички " на ДНК и РНК. Досега обаче не бяха открити захари. Учените основали също модел на евентуалния механизъм, обвързван с образуването на въглехидрати в космоса. Според някои учени РНК и ДНК са еволюирали дружно или са се появили по едно и също време, други считат, че първо се е появила РНК, която след това е еволюирала в ДНК.

РНК може да катализира химични реакции и да сътвори свои копия, до момента в който ДНК не може да го стори. Някои проучвания пък навеждат на мисълта, че метаболизмът предхожда появяването на РНК и ДНК.

Настоящето проучване поддържа хипотезата, че РНК е първичният мотор за монтажа на тухличките на живота.

Може би и по тази причина от ден на ден хора желаят да станат комсически туристи, с цел да се върнат там, откъдето са пристигнали.

Извънземният генезис на живота към момента е сфера на проучвания, само че всички тези хипотези откриват нови хоризонти пред науката.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорум
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР