Хората от Пролеша бяха излъгани още през февруари 2020-та година. ...

PromoMall.bg
Хората от Пролеша бяха излъгани още през февруари 2020-та година.

Министър Шишков: Хората от Пролеша са излъгани още през февруари 2020-та година

Хората от Пролеша бяха излъгани още през февруари 2020-та година. Това е част от кино лентата „ Изпращането на Глашатая “.

Това съобщи министърът на районното развиване и благоустройството арх. Иван Шишков пред публицисти по мотив митингите на жителите на селото, получили санкции за шофиране без винетки по Околовръстния път на София.

Министърът напомни, че още на 28 февруари 2020-та година тогавашният министър председател изпрати ръководителя на Управителния съвет на Агенция „ Пътна инфраструктура “ по това време да изяснява безусловно като тръбач, къде към София няма да се заплащат винетки.

Оказва се обаче, че в този ден Министерският съвет е приел Решение да не се заплащат винетки само и единствено до разклона за Божурище, разкри проектант Шишков. Доказателство за лъжата е и фактът, че знакът за винетка там си е съществувал във времето обратно и никой в никакъв случай не го е махнал, стана ясно от думите на районния министър.

Дали има юридическа опция да бъдат опростени, даже и отчасти,  насъбраните санкции на жителите на село Пролеша – за това занапред ще се направи юридически разбор.

„ Но ще помоля хората, които стачкуват да се извърнат и да стачкуват там, където са същинските виновници, при които се е случило това в оня срок “, разяснява още министърът и изясни, че служебният кабинет непрестанно се натъква на сходни проблеми от оня срок.

„ Ще създадем всичко допустимо, в границите на закона, да помогнем на хората “, заключи Шишков. 

Източник: novinata.bgКОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР

PromoMall.bg