Хората от Каравелово възродиха читалище Пробуда след потопа.“Почистването беше с

...
Хората от Каравелово възродиха читалище Пробуда след потопа.“Почистването беше с
Коментари Харесай

След потопа: Хората от Каравелово възстановиха читалището си


Хората от Каравелово възродиха читалище " Пробуда " след потопа.

“Почистването беше с доста труд. Най-много помогнаха военните. В сметката на читалището нямаме нито един лев от Министерството на културата, нито от община Карлово. Всички пари са ни от донори. Имахме 30 хиляди лв., с които успяхме да създадем това ”, сподели дългогодишният секретар на читалището Дора Шопова.

Тя акцентира, че първо са заменени вратите, вътре в читалището имаше цели дървета.

“Имаме потребност от нови столове, тъй като те са доста скъпи. Най-евтиният стол е 140 лв.. Няма да можем да закупим всички 300 стола, само че най-малко да закупим половината ”, добави Шопова.

“Беше цялостно с тиня, дърва, клони. Военните всичко почистиха, изхвърлиха, почистиха паркета, по-късно столовете на открито ”, сподели Вълко Шопов.

“Хората тук имат потребност от помощ и надлежно като сме свободни, можем да се възползваме от това нещо да им помогнем ”, сподели доброволецът Владислав Миленов.

“Заварихме към два пръста пепел, останки от придошлата река и пепелта я е докарала със себе си. Тук би трябвало да го изкараме до бетон, дето се вика да може да се сложим материал от горната страна ”, добави доброволецът Константин Рангелов.

“Читалището е мястото където се съхранява всичко българско ”, счита Шопов.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР