Хората остават атеисти само защото просто нямат време да мислят

...
Хората остават атеисти само защото просто нямат време да мислят
Коментари Харесай

Ако няма Бог и ние сме случаен продукт на еволюцията, тогава какъв е смисълът на живота ни

Хората остават атеисти единствено тъй като просто нямат време да мислят за Вселената. Ако ги изпратите в отпуск за една седмица и кажете: донесете доказателства, че Бог съществува и че го няма. Такъв човек ще се върне при вярващите.

В последна сметка има единствено 2 благоприятни условия: или Бог съществува, или не съществува и тук е мъчно да се направи неточност.

През цялата си младост до 30-годишна възраст бях парещ безбожник, даже може да се каже враждебен.

Сега, в случай че даже си помисля за това, че няма Бог, ме е боязън, доста ме е боязън. Хваща ме екзистенциален смут!

В последна сметка, в случай че няма Бог, значи няма ред и инцидентно сме се появили на света. Но какво вършим, по какъв начин живеем живота си! Никой не знае по какъв начин да живее вярно, всеки живее някак. Не ни учеха. Защо вървим на работа, защо ни е всичко това?

На синята топка се втурваме със скорост 39145333 км/ч към Слънцето, и дружно със Слънцето се втурваме някъде в безкрайната тъмна пропаст. Това е като дълго рухване в черна дупка, само че в това време към момента имаме време да се убиваме, ограбваме и мамим един различен!

И по този начин, какъв е смисълът на нашия живот?

Не, в случай че има Бог, тогава няма да разпознаем незабавно смисъла на живота. Но незабавно има ред, известно устройство на света, незабавно става умерено, макар че пътищата Господни са неразгадаеми, постоянно има проект, в това число и за вашия живот. Вече не сте сами с безкрайното пространство. Винаги можете да помолите Бог Отец, да, да му се помолите. Има елементарни правила, които са над всеки закон: не убивай, не кради, не прави зло. Животът става елементарен и понятен.

Струва ми се, че атеистите са надълбоко нещастни хора, тъй като са сами, за тях няма Бог. И в случай че мислите за всички тези „ научни нелепости “, за безкрайността на празното студено пространство, за черните дупки, за обстоятелството, че човек е единствено песъчинка, тогава можете да полудеете и да имате черна дупка в сърцето си.

Затова, в случай че даже си помисля за свят без Бог, се тревожа. Теорията за мълчанието на Вселената споделя, че ние сме сами, извънземните са просто откритие на дявола, с цел да се отвърнат от Бог, когато повярвате, всичко става пределно ясно.

Нашата Земя е част от спретнат ред в голям, смъртоносно леден черен безпорядък. И няма да стигнем до идната звезда даже през идващите хиляда години. Следователно, в случай че няма Бог, тогава няма смисъл. Затова не мога да нямам доверие в Бог.

Д.Ш.


Източник: energetika-bg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР