Хората, останали в Източна Украйна, признават, че са оцелели по

...
Хората, останали в Източна Украйна, признават, че са оцелели по
Коментари Харесай

Кореспондентът на France 24 се убеди: в Донецк мечтаят да се присъединят към Русия

Хората, останали в Източна Украйна, признават, че са оживели по знамение, като се има поради, че живеят в зона на бойните дейности от доста години. Както отбелязва кореспондентът на France 24, в тези райони има необятно публикуван яд към Киев за обстрелите и за бездействието му, както и признателност към Русия за нейната поддръжка и изплащането на пенсиите.

Къщите към момента са разрушени, дружно с дупките от патрони към Донецк те към момента остават стигмати от бомбардировките през 2014-2015 година Фронтът е единствено на няколко километра отсам. Тук, в този сепаратистки район, улиците постоянно са празни, доста поданици са взели решение да избягат.

АНТОНИНА ЗАЙЦЕВА, пенсионер : Оцеляхме по знамение. Имаше няколко момента, в които действително можехме да умрем. Ала всеки има своя орис, всеки взема решение самичък. Решихме да не си тръгваме.

Руските военни сили са ситуирани покрай границата от доста седмици. Тази пенсионерка с всеки минал ден се тревожи от ден на ден. С възходящото напрежение сред Москва и Киев районът може още веднъж да преживее предишното.

АНТОНИНА ЗАЙЦЕВА: Очевидно е, престрелките по този начин и не стопираха, в този момент се опасяваме, че може да стартира пълноценна война.

Въпреки страха от нови конфликти, за тези поданици изборът е явен. Тук съвсем всички поддържат дейностите на Русия. Гневът към Киев е всеобщ. Всички подлагат на критика украинските бомбардировки през последните години, както и бездействието на управляващите.

АЛЕКСАНДРА ЛОЗОВСКАЯ, пенсионер: Русия ни дава пари. А какво прави Украйна? Пенсиите не дава, затворени са входовете и изходите. Как можете да стигнете до там? Пътуването до Украйна през Русия е доста скъпо. Благодаря на Русия, че ни заплаща пенсията.

Мечтата им е ясна: да се причислят към Русия допустимо най-скоро. И това - 30 години откакто Украйна получи самостоятелност от Съветския съюз.

Превод: ЕС
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР