Хората над 50-годишна възраст си намират работа най-трудно, сочи статистиката.

...
Хората над 50-годишна възраст си намират работа най-трудно, сочи статистиката.
Коментари Харесай

4 причини да наемете по-възрастен служител

Хората над 50-годишна възраст си намират работа най-трудно, сочи статистиката. Повечето шефове избират младите фрагменти, които могат да обучат по собствен усет и на чиито сила и креативност разчитат.

Да наемеш по-възрастен чиновник обаче също има своите безспорни преимущества, написа Inc.com. Ето кои са те.

1. Ще получите мъдрост и проницателност.

Назначаването на умел експерт може да ви спести голям брой неточности в бъдеще. Този човек ще ви преведе през провокациите, с които се сблъсквате, ще ви предложи съвет и по-голямо успокоение.

2. Различното мнение ще ви бъде от изгода.

По-възрастните и опитни чиновници не са склонни да одобряват всяко изявление на своите ръководители като необорима истина. Те оферират друга позиция и по този начин способстват за взимането на най-правилни решения.

3. Работата ви ще се облекчи.

Наемането на млади чиновници изисква доста образование, развиване и в някои случаи даже вдишване на ролята на детегледачка. По-възрастните експерти са по-независими и знаят по какъв начин да свършат работата качествено, без да задават доста въпроси.

4. Ще научите нови неща.

Наемането на хора с разнороден професионален опит и богата автобиография, построява темперамент у водачите. Ако сте заобиколени от хора, които по нищо не се разграничават от вас, няма по какъв начин да научите нещо ново. Вашата позиция в никакъв случай няма да бъде сложена под рецензия и вие в никакъв случай няма да излезете от зоната си на комфорт.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР