Хората на изкуството черпят вдъхновение от много и различни места,

...
Хората на изкуството черпят вдъхновение от много и различни места,
Коментари Харесай

Да рисуваш на шест метра под водата

Хората на изкуството черпят ентусиазъм от доста и разнообразни места, с цел да творят. За някои обаче изворът на ентусиазъм може да се окаже малко по-необичаен. Точно подобен е казусът на 42-годишния кубински художник Сандор Гонсалес, който рисува под вода.

" Всичко стартира като занимание. Сега обаче изпитвам нужда да пристигам тук и да рисувам под вода, тъй като сходно успокоение не може да се откри на никое място на сушата ", споделя Сандор Гонсалес пред Reuters за обичаното си място за гмуркане - Пунта Пердис.

Преди към шест години Гонсалес схваща за испански биолог, който рисува под вода. Художникът взема решение също да опитва. След няколко опита той замества употребяваните до преди този момент пастели и водни бои, които се разтварят, с въглен или маслени бои.

Вижте тази обява в Instagram.
Публикация, споделена от Sándor González Vilar (@sandorgonzalezvilar) на Юни 16, 2019 в 1:49 PDT

Днес този развой на изобразяване е най-голямото ентусиазъм за Гонсалес, тъй като той открива, че водата му носи ужасно успокоение - формите са недокоснати от индивида, звуците са приглушени, а светлината прониква красиво на линии.

Когато реши да рисува, Сандор Гонсалес плува 60 метра, с цел да доближи до статива си, който е закрепен към морското дъно на дълбочина от към шест метра. Затова и се гмурка с цялостно водолазно снаряжение. Винаги носи със себе си платна и други спомагателни принадлежности, като шпатула с оловна тежест.

Вижте тази обява в Instagram.
Публикация, споделена от Sándor González Vilar (@sandorgonzalezvilar) на Дек 11, 2018 в 4:15 PST

Повечето картини на художника са черно-бели и съставляват мислени градски пейзажи, въодушевени от разнообразни негови пътувания, които отразяват агресивността на актуалния живот в градовете. Продава картините се за към 1000 $ всяка, а поради техниката си, се е трансформирал в атракция за туристите.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР