Хората, консумиращи натурален шоколад, по-рядко страдат от депресия, тъй като

...
Хората, консумиращи натурален шоколад, по-рядко страдат от депресия, тъй като
Коментари Харесай

Натуралният шоколад предотвратява депресия

Хората, консумиращи естествен шоколад, по-рядко страдат от меланхолия, защото психоактивната му съставна част работи еуфорично като канабиса, написа в. " Дейли мейл ".

Вестникът цитира изследване на експерти от лондонския " Юнивърсити колидж ", обхванало 13 хиляди души . Те трябвало да попълнят въпросници свързани с потреблението им на шоколад и депресивните им положения. Изследването е открило, че постоянно консумиралите всевъзможен тип естествен шоколад участници не демонстрират никакви клинични признаци на меланхолия.



Според учените това се дължи на веществото анандамин , съдържащо се в лакомството. То провокира същия резултат на еуфория , сходен на този от използването на канабис. В черния шоколад се съдържат също и антиоксиданти, които понижават възпалителните процеси в човешкото тяло. А съгласно редица експертни инфекциите са свързани по някакъв метод и с депресията.
   1/15  2/15  3/15  4/15  5/15  6/15  7/15  8/15  9/15  10/15  11/15  12/15  13/15  14/15  15/15

Проучването е извършено от екипа на доктор Кара Джаксън . От него проличало, че хората, консумиращи естествен шоколад са със 70 % по-нисък риск от меланхолия, спрямо останалите.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР