Хората, които търсят промяна, могат да открият страхотни възможности за

...
Хората, които търсят промяна, могат да открият страхотни възможности за
Коментари Харесай

Как COVID-19 ще се отрази на застрахователния бранш


Хората, които търсят смяна, могат да открият страхотни благоприятни условия за кариера в застраховането
(снимка: )

Коронавирусът промени метода, по който работим, учим и живеем. Промени метода, по който поддържаме връзка един с различен, по какъв начин се придвижваме и пътуваме. Засегнат е всеки аспект от живота ни. Общо взето Covid-19 обърна планетата с главата надолу. Светът се бори с незабележим, гибелен зложелател, пробвайки се да разбере по какъв начин да живеем безвредно със опасността, подбудена от него.

На фона на пандемията обаче, застрахователните брокери оказват помощ и ще не престават да оказват помощ в бъдеще на своите клиенти да се ориентират в тези бурни времена, занимавайки се с необятен набор от застрахователни въпроси. Бизнес академията към лицензиран образователен център Нет Ит, след обширно изследване на пазара, откри, че пред застрахователния отрасъл се разкриват огромни благоприятни условия, а специалността се трансформира в една от най-престижните, устойчиви и надеждни. Ето за какво Бизнес академията създаде професионален курс за Застрахователен брокер, благодарение на който всеки ще придобие нужните познания и умения, с цел да стартира с лекост сполучлива кариера в бранша.

Въздействие върху доста бизнеси

Докато в застрахователния отрасъл се разкрива ново поле за изява, то при по-голямата част от бизнесите ситуацията е надалеч от розово. Пандемията Covid-19 аргументи обилни стопански вреди и има широкообхватно влияние върху доста бизнеси. Някои са под опасност да спрат да съществуват, а други са в търсене на верния път за осъществяване на своята активност и преразглеждане на работния график по време на рецесия. Смята се, че близо 81% от международната работна мощ в разнообразни браншове ще бъде директно наранена. А КНСБ предвижда, че до края на 2020 година безработните лица в България ще бъдат към 330 000 души или 10% от работната маса.

Стабилен осигурителен бранш

Застрахователният бранш доста бързо се приспособява към обстановката и някои застрахователни компании, опериращи на българския пазар, оферират полици, покриващи риска от заболяване с Covid-19. Предлагат се застраховки, покриващи диагностика на COVID-19, болничен престой и лекуване. Вече има и хора, получили обезщетение от тях.

Съгласно изследвания на Асоциацията на българските застрахователи, по отношение на данните от първото шестмесечие, се вижда непоклатимост в сектора. Дори застрахователите бележат растеж с 4,2% от първото тримесечие на 2020 година по отношение на същия интервал на миналата година. Отчита се и растеж при автомобилните застраховки – с 1,26%. Наблюдават се позитивни трендове и при имущественото обезпечаване – при „ Пожар и естествени бедствия ” повишаването на премийния доход на годишна база е 18,75%, а по „ Щети на имущество ” с 4,73%. По отношение на имуществените застраховки, техният дял се обуславя и от наложителното условие на банките при ипотека да се подписва такава.

Тенденциите сочат, че тъкмо в тези сложни времена секторът ще става все по-стабилен. Близо 15-20% от работещите хора имат здравна застраховка. Наблюдава се повишаване на броя работодатели, които подписват застраховки на своите чиновници. Хора, работещи като  медицински лица, учители, служители на реда, които директно са изложени на риск, към този момент разполагат със застраховка против COVID-19. Търсено е покритието и по застраховката „ Помощ при пътешестване в чужбина ”.

Следователно застрахователният бранш остава постоянен, даже при сложни стопански условия и затвърждава позициите си като извънредно надеждна и устойчива специалност. Хората от целия свят ще не престават да се изправят пред последствията от пандемията. Сега е по-важно от всеки път да се подсигурява сигурността на работни места и хората да изградят сполучлива и постоянна кариера, разясняват наблюдаващите на пазара на труда.

Нови благоприятни условия за кариера

Несъмнено международната рецесия принуди част от хората да обмислят различни благоприятни условия за кариера или просто да потърсят по-добри условия за работа. Професионалното образование за Застрахователен брокер, проведено от Бизнес академията към Нет Ит, е създадено тъкмо за хората, които търсят смяна – те могат да открият страхотни благоприятни условия за кариера в застрахователния отрасъл.

Видно е, че специалността на осигурителен брокер се оказва много постоянна и рентабилна, даже и в сложните времена на пандемия. Бизнес академията подава ръка и на искащите да се образоват, като първата, въвеждаща част на образованието е безвъзмездна . Това е огромно улеснение, защото курсистите могат да се срещнат с специалността и да схванат дали е подобаваща за тях, без да рискуват финансови средства. Повече информация за образованието е налична.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР