Хората, които са правили поръчката за медицинските хеликоптери, са некадърници.

...
Хората, които са правили поръчката за медицинските хеликоптери, са некадърници.
Коментари Харесай

Пълни Палячовци и в АОП за хеликоптерите

Хората, които са правили поръчката за медицинските хеликоптери, са некадърници. Те не познават закона, лишили са хората от хеликоптери. Гвоздейков (Георги Гвоздейков, изпълнителен шеф на държавното сдружение ХЕМС – б.р) е представител на транспортна компания към Министерство на превоза, той няма отношение към опазването на здравето.

Това сподели по Нова депутатът от ГЕРБ и някогашен здравен министър Костадин Ангелов.

Той (Гвоздейков), няма отношение към поръчката за хеликоптерите, повтори Ангелов и изясни, че в самата поръчка няма направено изследване за цената и параметрите на медицинските вертолети.

Такова изследване не е направено, нарушен е Законът за публичните поръчки. Прогнозната цена не е настояща към датата на поръчката, евентуално са стъпили на остаряло изследване от 2020 година по тази причина поръчката се приключва. Пазарно изследване не е направено, повтори още веднъж Ангелов.

Той изясни, че министър след неговото ръководство е спрял поръчката за вертолети за медицински потребности.

Начело на Агенцията за публични поръчки е назначеният по време на кабинета „ Петков “ Георги Николов, някогашен управител на Лидл, по-известен с това, че направи специфични щандове във веригата хипермаркети за хапчетата Провиотик на Кирил Петков.

Николов продължава да е отпред на АОП незнайно за какво и докога.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР