Хората, които прекарват COVID-19 без симптоми, носят същото количество от

...
Хората, които прекарват COVID-19 без симптоми, носят същото количество от
Коментари Харесай

Учени с важно уточнение относно протичането на коронавируса

 Хората, които прекарват COVID-19 без признаци, носят същото количество от вируса в организма си като пациентите със признаци, излиза наяве от резултати от проучване, извършено в Република Корея. В страната при започване на март бе извършено всеобщо проучване и тогава бяха идентифицирани и изолирани всички случаи, при които болестта протича без признаци.

Изследователите обаче не успяваха да изяснят какъв брой от тези хора в реалност придвижват вируса. Хората с позитивен тест са следени в медицински център, където учените са ревизирали количеството частици от вируса в носовете и гърлата им. Тези хора постоянно били подлагани на тест и били освобождавани от центъра едвам при доказани негативни проби.

Резултатите от 1886 теста сочат, че хората без признаци сега на проучването, в това число и тези от тях, които въобще не развиват никакви прояви на заболяването, имат същото количество вирусен материал в носовете и гърлата си като пациентите със признаци. Изследването потвърждава също, че вирусът се задържа у хората без признаци за продължителни интервали от време, въпреки че при някои от тях се следи малко по-бързо ликвидиране от вируса, в сравнение с при пациентите със признаци. Средната дълготрайност на времето от момента на диагностициране до реализиране на негативен тест е 17 дни при пациентите без признаци и 19,5 дни за пациентите със признаци.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР