Хората без персонален идентификационен код или електронен подпис все още

...
Хората без персонален идентификационен код или електронен подпис все още
Коментари Харесай

Попълнена от НАП данъчна декларация през март

Хората без личен идентификационен код или електронен автограф към момента ще би трябвало да подадат данъчната си декларация на гише в офисите на Национална агенция за приходите или по пощата. Всеки самичък би трябвало да попълни обаче приходите от наеми или от покупко-продажби с скъпи бумаги, да вземем за пример.

А декларациите ще бъдат попълнени от данъчната организация през март, тъй като до края на февруари компаниите са длъжни да подадат информацията в Национална агенция за приходите. Всеки, който желае може да попълни данните и самичък преди този момент, обясни пред Българска национална телевизия представителят на Национална агенция за приходите Росен Бъчваров.

За първи път декларацията за приходите на физическите лица ще бъде попълнена от приходната организация. Единственото, което би трябвало да създадем, е да влезем със своя личен код в уеб страницата на Национална агенция за приходите, с цел да потвърдим информацията за данъчните си отговорности, сподели той.

„ Порталът за електронни услуги има две услуги. Едната е ръчно човек да си попълни данъчната декларация, което работи и сега, само че в нея няма авансово попълнените данни и друга настрана, която се споделя най-общо казано авансово попълнена декларация, в която човек влиза с персоналния си код или електронен автограф и вижда две неща, които Национална агенция за приходите авансово е попълнила, това са приходите от заплата, така наречен трудови правни отношения и там са възнаграждения и приходи от цивилен контракти “, уточни Росен Бъчваров.

Той посочи, че клиентът може да самичък да редактира декларацията, в случай че " в малко евентуалния случай на някаква неточност, може да добави данни, може да ги промени, т.е. във всеки един миг човек може да редактира авансово попълнените данни ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР