Хората (б.р. пътните фирми) са свършили някаква работа, която държавата

...
Хората (б.р. пътните фирми) са свършили някаква работа, която държавата
Коментари Харесай

Влади Калинов: Редовното правителство не предприе никакви стъпки да се реши проблема с АМ „Хемус“


Хората (б.р. пътните фирми) са свършили някаква работа, която страната им е упълномощила и е естествено да си желаят парите. Друга е тематиката по какъв начин постоянното държавно управление реши да се разплаща с тези компании. Изключително странни решения да минава заплащането на компаниите през решения на Народното събрание, което не разбирам каква функционалност имаше.

Това съобщи в студиото на „ Тази събота “ някогашният шеф на ДНСК Влади Калинов.

„ Не знам по какъв начин длъжностен кабинет ще може да се оправи, надали ще може да заплаща такива огромни суми, тъй като това е функционалност на постоянен кабинет. Според мен служебното държавното управление ще се погрижи единствено за зимното разчистване, което са му и опциите сега “, добави той.

Калинов изясни, че строителството на четвърти и пети лот от Автомагистрала „ Хемус “ е почнало без издадени строителни бумаги.

„ Най-учудващото за тези седем месеца, в които имаше постоянно държавно управление никакви стъпки не бяха направени да се реши казуса с противозаконното строителство. Това значи, че там са изсипани големи държавни пари, които по смисъла на настоящия закон би следвало да бъдат дадени още доста пари, с цел да бъде ликвидирано това, което е направено и по-късно да се дадат още пари, с цел да се стартира да се строи “, сподели още някогашният шеф на ДНСК.

Според него това е неповторима обстановка и по тази причина би трябвало да се работи доста изключително.

„ Заради забавени заплащания строителството е спряло на всички места. Парите, които са раздадени до 2021 година, са раздадени като задатъци по започването на автомагистралата, а с цел да я има, тя би трябвало да бъде финансирана на 100% “, сподели Калинов.

По думите му от самото начало на започването и построяването на постройката „ Златен век “ в София досега е бил протектиран на 100% и от общината, и от страната.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР