Хора с екстремистки възгледи са по-малко способни да решават по-сложни

...
Хора с екстремистки възгледи са по-малко способни да решават по-сложни
Коментари Харесай

Хората с екстремистки възгледи неспособни да решават по-сложни задачи

Хора с екстремистки възгледи са по-малко способни да вземат решение по-сложни мисловни задания .

Изследователи от Кеймбриджкия университет са се пробвали да създадат оценка дали когнитивното разположение - разликите в метода, по който информацията се възприема и обработва - оформя идеологически мирогледи като политически, националистически и догматични убеждения оттатък въздействието на обичайни демографски фактори като възраст, раса и пол. Проучването, построено на предходни проучвания, включва повече от 330 участници в Съединени американски щати на възраст сред 22 и 63 година, които са подложени на разнообразни проби - 37 невропсихологически задания и 22 личностни изследвания - в продължение на две седмици, написа " Гардиън ".

Задачите са направени да бъдат неутрални, а не прочувствени или политически, да вземем за пример запаметяване на образни форми. Изследователите по-късно употребявали изчислително моделиране, с цел да извлекат информацията от събраните данни за усещанията и познанията на участниците, както и способността им да се заемат с по-сложен и стратегически мисловен развой.

Като цяло откривателите са открили, че идеологическите настройки отразяват когнитивно вземането на решение, съгласно изследването, оповестено в журнала Philosophical Transactions of the Royal Society B.

Ключово изобретение е, че хората с екстремистки възгледи са склонни да мислят за света в черно и бяло и срещат проблеми при комплицирани задания, които изискват комплицирани умствени стъпки.

Друга присъща линия на хората с наклонност към екстремизъм е, че те не са положителни в регулирането на страстите си , което значи, че са импулсивни, което може да помогне да се изясни за какво някои хора са склонни към практикуване на принуждение върху почтени хора.

Участниците, които са склонни към догматизъм, имат проблем с обработването на доказателствата даже и на равнище на усещане.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР