Хонконг подарява 500 000 самолетни билета - оценени на стойност

...
Хонконг подарява 500 000 самолетни билета - оценени на стойност
Коментари Харесай

Хонконг подарява 500 000 самолетни билета в опит да съживи разбитата си туристическа индустрия

Хонконг подарява 500 000 самолетни билета - оценени на стойност 2 милиарда хонконгски $ (254,8 милиона долара), в опит да подкрепи разрушената си туристическа промишленост. Туристическият поток в Хонконг се срина след години на политически митинги, както и годините на строги интернационалните ограничавания за пътешестване против COVID-19.

През последните няколко седмици държавното управление отстрани условията за карантина при влизане в страната в опит да подтиква завръщането на пътуванията. Освен това градът е заделил към 100 12,7 милиона $, с цел да притегли гости от цялостен ​​свят, като се концентрира първо върху тези от Югоизточна Азия и полетите на къси дистанции.

Програмата с безплатните билети е идната огромна стъпка към възобновяване и ще стартира през 2023 година, откакто държавното управление отстрани всички оставащи ограничавания за пътешестване.

Билетите ще се популяризират от летищните управляващи на Хонконг и ще са двупосочни. Билетите в действителност са закупени от самолетните компании Cathay Pacific и Hong Kong през 2020 година от локалните летищни управляващи като превантивна мярка за стимулиране на туризма, откакто рестриктивните мерки отпаднат.

Туризмът в континентален Китай е забележителна част от стопанската система на страната, само че е малко евентуално да се върне към равнищата преди митингите или пандемията. Ключови самолетни направления бяха съкратени, а други, като полетът на Virgin Atlantic Лондон-Хонконг, бяха напълно анулирани.

Въпреки че туризмът в Хонконг е на път към възобновяване, всички браншове чакат със спотаен мирис новините за промени в политиките за пътешестване в континенталната част, които ще донесат тласък за стопанската система.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР