Хонконг е най-скъпото място за живот на чужденци. Там чаша

...
Хонконг е най-скъпото място за живот на чужденци. Там чаша
Коментари Харесай

Кои са най-скъпите градове за живот за емигранти през 2020-а?

Хонконг е най-скъпото място за живот на чужденци. Там чаша кафе коства приблизително 5 $, а членска карта за прилагане на фитнес на година може да надвиши 1360 $. Извън Хонконг останалите два града, които са най-неизгодни за емигрантите, са Токио и Ню Йорк.

Това демонстрира тазгодишното издание на проучването Cost of Living на организацията. То отразява разноските за живот в разнообразни елементи на света, като съпоставя цената на кошница от разнообразни артикули и услуги в общо над 480 места по света.

" Хонконг е най-скъпото място за живот в чужбина за чиновниците без значение от отрицателния стопански резултат на пандемията ", показва Лий Кун, който е районен шеф на ECA International в Азия. По неговите думи главната причина градът да се задържа на първата позиция в класацията са високите разноски за жилище.

През последните 12 години най-значително покачване на разноските за живот за емигрантите има при градовете в Австралия. Сидни се подрежда измежду топ 50 в класацията през тази година. " Австралийският $ остава мощен през тази година, което направи стоките по-скъпи за хората, идващи от чужбина през последната година ", изяснява Кун.

Същото може да се каже и за европейските дестинации в класацията, при които също има растеж на разноските главно поради добре представящите се евро и английски паунд. В топ 10 на най-скъпите места за живот влизат два швейцарски града - Женева и Цюрих, като там място намира и Лондон.

" Еврото и паундът се възвърнаха през тази година, като разноските за живот също се покачиха за емигрантите в страните от района. Ефектът на Брезкит, който беше изключително мощен през 2019 година, утихна през по-голямата част от 2020 година ", споделя Лий Кун и добавя:

" Тези фактори поддържаха доста от огромните европейки градове в класацията, като Лондон застава на 6-то място като най-скъпата дестинация за живот в света. Париж е с 10 места нагоре до 29-та позиция, Виена и Мюнхен влизат в топ 50 ".
 Снимка 509884
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР