Honda обяви плановете си за участие в световните мотоциклетни шампионата

...
Honda обяви плановете си за участие в световните мотоциклетни шампионата
Коментари Харесай

Honda разкри плановете си в света на моторспорта за 2018-а

Honda разгласи проектите си за присъединяване в международните мотоциклетни шампионата през 2018 година Активността следващата година ще бъде в другите категории международни мотоциклетни шампионати и в рали Дакар 2018.

В MotoGP Honda приветства идването на Такаки Накагами - първият японец от 5 години насам, който се състезава във висшия клас. В кралския клас ще дебютират също и Франко Морбидели – първенец в Moto2 за 2017 година и Томас Люти.

Участието в надпревари е съществена движеща мощ за марката, а присъединяване във висшата класа на международните шампионати въплъщава технологиите и уменията на сътрудниците си. В доста от продуктите й се ползват спортните дух и хрумвания.

MotoGP

След като Марк Маркес с завоюва купата, той остава още веднъж в заводския екип на Honda, дружно с 13-годишния деец в MotoGP Дани Педроса. Двамата ще карат в Repsol Honda Team заводските машини RC213V за 2018 година С мотоциклети Honda, подпомагани от завода, ще бъдат и Кал Кръчлоу (LCR Honda CASTROL), Такаки Накагами (LCR Honda IDEMITSU), Франко Морбидели и Томас Люти (Estrella Galicia 0,0 Marc VDS). Те ще карат спортните RC213V. Догодина Honda се цели в трите корони – при водачите, конструкторите и отборите, които завоюва и през тази.



Клас Moto3

През 2017 година Honda завоюва в най-малкия клас купата при водачите и конструкторите. През 2018 година ще се състезава с 13 водачи в Moto3 със заводския модел NSF250RW. Целта още веднъж са двете корони. С №44 в екипа на Estrella Galicia 0,0 ще кара Арон Канет, а съотборникът му занапред ще бъде разгласен. За екипа на Leopard Racing ще карат Енеа Бастианини и Лоренцо дала Порта. За Del Conca Gresini Moto3 водачи са Хорхе Мартин и Фабио ди Джанантонио. Тони Арболино е единственият водач в Marinelli Rivacold Snipers. За PETRONAS Sprinta Racing ще започват малайзиецът Адам Нородин и японецът Аюми Сасаки. Азиатски е дуетът и в Honda Team Asia – тайландецът Накарин Атиратфуварат и Каито Тоба от Япония. В SIC58 Squadra Corse е Николо Антонели, а съотборник му е Тацуки Сузуки.

Световен шампионат по триал WCT

Заводският отбор на Honda ще бъде показан от носителя на 11 следващи международни трофеи Тони Боу с №1, както и за Ветерана с 23-и сезон в шампионата Такахиса Фуджинами с №3. Те ще карат заводските мотори COTA4RT.
Световен шампионат по мотокрос MXGP (450 куб. см)
Бившият международен първенец Тим Гайсер приключи пети през 2017 година, а към този момент има нов съотборник също на 21 години – холандецът Брайън Богерс, осми в МХ2. Те ще бъдат в заводския тим на Honda - Team HRC със заводските машини CRF450RW за 2018 година



Световен шампионат по мотокрос МХ2 (250 куб. см)

Ще има единствено един водач в Team HRC – Келвин Вландерен от Южна Африка, който ще кара заводския мотоциклет CRF250R.

AMA Суперкрос международни серии (450SX)

Заводският тим на Honda в американските серии е Team Honda HRC. В него са Кен Роксен (Германия) и американецът Кол Сийли, които ще скарат CRF450R моделна 2018 година
Световен шампионат на Супербайк на ФИМ (WSBK)
Red Bull Honda World Superbike Team, който е подкрепян от Honda Motor Europe Ltd., следващата година ще взе участие единствено с един водач – опитния в WSBK Леон Камие с №2, който ще кара CBR1000RR SP2.
Рали Дакар 2018
Шест години, откакто се върна на трасето на рали Дакар, фирменият екип на Honda - Monster Energy Honda ще употребява заводските машини за 2018 година CRF450 RALLY. В състава още веднъж са асовете Хуан Бареда (Испания) с №11, за който това е осми Дакар, Пауло Гонсалвеш (Португалия) с №17 и за десети път в Дакар, а техни съотборници са Кевин Бенавидес (Аржентина) с №4, Мишел Метж (Франция) с №15 и Рики Брабек (САЩ) с №9.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР