Холограмите и виртуалната реалност привличат интереса на разработчиците на технологии(снимка:

...
Коментари Харесай

Nvidia патентова холографски дисплей за VR


Холограмите и виртуалната действителност притеглят интереса на разработчиците на технологии
(снимка: CC0 Public Domain)

Графичната компания Nvidia подаде поръчка за патент на холографска технология, предопределена за потребление в екраните на хедсети за виртуална действителност. Апликацията включва техническо пояснение за това по какъв начин работи технологията, евентуално подобаваща за потребление в един от първите холографски VR екрани на пазара.

Патентната поръчка разказва изобретението като „ холографски екран за виртуална действителност ” (Holographic Virtual Reality Display). Може да се допусна, че евентуалното приложение на технологията е в шлемове за виртуална действителност като Meta Quest, отбелязва Gamerant.

Това не е първият холографски екран, който ще се появи на пазара. Microsoft работи върху сходни устройства от години в границите на плана HoloLens. Но тези очила са предопределени главно за добавена действителност.
още по темата
Nvidia надали има намерение да възпроизведе продукта на Microsoft, въпреки в документа да се загатва, че технологията може да се употребява и в устройства с разширена и смесена действителност. В описанието устройството се назовава VR екран, тъй че евентуално не става въпрос за прибавяне на в допълнение наличие към картината на околния свят.

Сред евентуалните консуматори на технологията са посочени и геймърите – ръководството би трябвало да се прави благодарение на контролери за игри, а конзолите също са упоменати като източник на сигнал. Нищо обаче не се приказва за съответни артикули, в които може да се употребява технологията.

Както постоянно се случва в региона на патентите, съществуването на поръчка не значи, че Nvidia безусловно създава продуктова линия на основата на новата технология. Възможно е компанията просто да ускорява позициите си на пазара на игри за виртуална действителност, който е доста перспективен. Но фактът, че Nvidia към този момент работи върху самата технология, дава очаквания, че тя може да откри приложение в нови типове устройства.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР